Mladenu Mavroviću zahvalnica za 100 darovanih doza krvi

Svečanom dodjelom zahvalnica Županijskog društva Crvenog križa jubilarnim darivateljima krvi, u znak zahvalnosti za izraženu plemenitost i humanost, u šibenskoj gradskoj vijećnici obilježen je Dan darivanja krvi. Zahvalnicu i zlatnik – priznanje za 100 puta darovanu krv  dobio je Mladen Mavrović iz Pirovca te je postao prvi darivatelj s područja Šibensko-kninske županije s ovom ‘magičnom’ brojkom darovanih doza krvi.

Zahvalnicu i veliki srebrni znak za 75 puta darovanu krv dobili su Zlatko Plenča (TLM), Ivica Stipaničev (Tribunj) i Dinko Cukrov (Vodice), dok je isto priznanje za 55 puta darovanu krv primila Milena Ambrožić Stipaničev iz Tribunja.

Zahvalnicu i mali srebrni znak priznanja za 50 puta ‘pruženu ruku’ primili su Duško Potkonjak (NCP), Srećko Babun, Dragi Butko i Milivoj Perkov iz Tribunja, Davor Raspudić iz Knina, Roko Ivas, Vinko Trcera, Križan Dinko Vučak, Mate Udovičić i Ante Zekonjić iz Vodica te Neven Storić iz Čiste Velike.

Na svečanosti su dodijeljene zahvalnice darivateljima za 10, 20, 30 i 40 doza krvi, te pripadnicima ljepšeg spola za 5, 10, 20 i  25 darovanih  doza.

Darivateljima krvi na njihovoj humanosti zahvalili su dr. Ivana Skorić iz Službe za transfuziologiju šibenske bolnice, te gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović, koji je istaknuo kako nema vrjednije stvari negoli svoju krv darovati drugima.

Zdenko Zjačić, predsjednik Savjeta Klubova darivatelja krvi Šibensko-kninske županije podsjetio je na tradiciju ‘šibenskog’ darivanja krvi dugu 36 godina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.