Mladež HDZ-a: SDP-ovci su nesposobni priložiti pet dokumenata za Savjet mladih

Mladež HDZ-a Šibensko-kninske županije osvrnula se danas na rad koalicijske Vlade i ministarstva nadležnog za mlade. Kazali su kako je dvanaesta točka Plana 21 vezana za mlade ‘jeftin populistički izborni potez da bi se prikupili glasovi mladih’.

INTELEKTUALNI EGZODUS MLADIH

– Umjesto obećanog, današnjica mladima izgleda tako da nema govora niti naznaka o tome da bi školovanje do stjecanja prve kvalifikacije bilo besplatno, redovni studenti i dalje plaćaju ogromne upisnine na fakultetima, siguran krov nad glavom samo je populistička klauzula plana 21, poticanje stanogradnje i osnivanje fonda za financiranje projekata mladih ostali su samo mrtvo slovo na papiru – naveli su HDZ-ovci Ivan Malenica, Danijel Pilipac i Ante Škugor te dodali kako trend  odlaska mladih iz države predstavlja intelektualni egzodus s trajnim štetnim posljedicama.

Politika prema mladima nije ništa bolja niti na razini grada Šibenika, smatraju, a kao zadnji primjer navode  tijek Javnog poziva za predlaganje kandidata u Savjet mladih Grada Šibenika koji nije oformljen jer dokumentacija Foruma mladih SDP-a nije bila valjana.

MLADI SDP-A NESPOSOBNI I NEODGOVORNI

-Najtragičnija stvar u cijelom slučaju javnog poziva je to što je odjednom nepravovaljan prijedlog Foruma mladih SDP-a, očito, nakon što su određeni shvatili da neće imati većinu u Savjetu mladih Grada. Skroz legitimno postavljamo sumnje da se radi ili o šikani Foruma mladih SDP-a ili je pak Forum mladih SDP-a toliko nesposoban i neodgovoran prema pitanjima mladih, da nisu mogli prijedlogu priložiti 5 dokumenata koji su taksativno navedeni u javnom pozivu čime pokazuju da ne mogu izvršiti jedan banalan zahtjev koji se pred njih postavlja – vele predstavnici Mladeži HDZ-a.

Doktor medicine Danijel Pilipac osvrnuo se na aktualni problem raspisivanja staža za zdravstvene djelatnike pri čemu je rekao da postoji velika vjerojatnost i bojaznost da mladi zdravstveni djelatnici napuste Hrvatsku zbog nemogućnosti odrađivanja zakonom obveznog staža.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.