Mladi igrači moraju više raditi, a ne čekati da im se nešto pokloni

jolly-m-trener

Plasmanom u Ligu za prvaka košarkaši Jolly Jadranske banke ostvarili su osnovni cilj. A u tom izabranom društvu ne bi trebali biti prolaznici, dapače, Josip Stojanović u nekoliko je navrata kazao kako se potajno nadaju ulasku u ABA ligu. Onaj tko najbolje zna jesu li ‘Bankari’ spremni za takav podvig je trener Ivan Velić.

Ovaj rođeni Livnjak, dugogodišnji trener Širokog, preuzeo je klupu Šibenčana nakon što je zbog dvaju uzastopnih poraza, od Đure Đakovića i Alkara, u opasnost došao plasman među prva četiri u A1 ligi, a što je ‘glavom platio’ Hrvoje Vlašić.

Pod njegovim vodstvom, uz nemali doprinos sportskog direktora Davora Vidačka koji je nakon odlaska Vlašića privremeno sjeo na klupu i ostvario dvije važne pobjede, Velić je vratio ‘Bankare’ na pobjednički kolosjek.

VALJA BITI STRPLJIV 

Međutim, svjestan je kako tek sada počinje ono pravo, kako će se tek u ogledima sa Cibonom, Cedevitom, Splitom, Zadrom i ostalima pokazati od ‘kakvog su materijala sazdani’ ‘Bankari’.

U svakom slučaju Velić je već pohvatao konce, detaljno snimio momčad.

– Kako sam već kazao na predstavljanju, atmosfera u Jollyju jako me podsjeća na moj bivši klub Široki, klub je organizacijski i financijski uređen, a sada valja težiti iskoraku i u onom sportskom dijelu, jer novci ne garantiraju uspjeh. Za to treba naporno raditi, ali imati i dosta sreće, da ti se neke stvari poklope. Jolly je definitivno na pravom putu, pred klubom je lijepa budućnost i valja biti strpljiv jer će njegovo vrijeme kad-tad doći, ako ne ove sezone, onda sigurno vrlo brzo – kaže Velić.

Pod ‘doći će naše vrijeme’ mislite na ABA ligu?

– Da. Mi ćemo, ako nam se ukaže prilika, pokušati već ove sezone napasti pozicije koje vode u regionalnu ligu, ali za takvo nešto objektivno će nam ipak trebati koje pojačanje. Međutim, i dovođenje dvaju pojačanja ne garantira odmah uspjeh, ipak je potrebno jedno duže razdoblje za prilagodbu. Ono što je svakako dobro jest što će naši igrači u Ligi za prvaka igrati puno jakih utakmica što će im koristiti za budućnost. Ona će nam pokazati gdje smo trenutno, što treba mijenjati da bi sljedeće sezone bili bolji, konkurentni našim najjačim ekipama. Ponavljam, mi ćemo dati sve od sebe da već ove sezone napravimo taj veliki iskorak, ali imperativ ne postoji. Aktualni ABA ligaši su iskusniji i igrački ispred nas, pa valja stati u red i strpljivo čekati svoju priliku – kaže trener Šibenčana, koji je, ističe s većinom stvari u svojoj momčadi zadovoljan.

MLADI MORAJU VIŠE TRENIRATI

Ono gdje vidi prostor za napredak su mladi igrači.

– Naši mladi igrači moraju puno više raditi, nije dovoljno trenirati sat i pol vremena ujutro i sat i pol vremena popodne. Za napredak je potrebna maksimalna posvećenost poslu, trenirati i po pet, šest sati dnevno. Mišljenja sam kako i inače mladi igrači kod nas premalo rade na sebi, očekuju da im se nešto pokloni, a to tako ne ide. Talent nije dovoljan – jasno je poručio Velić. (pp)

 

Okvir: Jollyjev raspored u Ligi za prvaka

1.kolo (27.3.) ZAGREB

2.kolo (3.4.)  Split

3.kolo (6.4.)  KVARNER

4.kolo (10.4.) Alkar

5.kolo (13.4.) CIBONA

6.kolo (17.4.) CEDEVITA

7.kolo (20.4.) Zadar

 

(Igra se dvokružno. Velikim slovima otisnute su domaće utakmice)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.