Mladići napad planirali od prosinca?!

Završeno je kriminalističko istraživanje nad šestoricom mladića osumnjičenim da su aktivirali eksplozivnu napravu na glavnim zagrebačkom Trgu bana Jelačića, potvrdili su danas, na konferenciji za medije u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Mladići su 1984., 1982., 1985., 1982. i 1984. godište, potvrdili su iz policije.

Kao što je Šibenski portal sinoć objavio, policija je na današnjoj konferenciji potvrdila kako je riječ o vojno-formacijskom eksplozivu, takozvanom trotilu.

Nakon što su svi osumnjičeni ispitani u ovom postupku, policija je uspjela rekonstruirati priču koja je završila eksplozijom na glavnom zagrebačkom trgu.

Prema kazivanju čelnih ljudi iz PUZ-a, mladići su ovaj napad planirali od prosinca 2012. godine, dogovor je ‘pao’ u Vodicama.

Nakon što su od jednog osumnjičenog nabavili eksploziv, od prosinca su isprobavali napad, a u siječnju su se skupa uputili u Zagreb kako bi realizirali svoj plan.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić kazao je kako je motiv mladića bio puka ‘obijest, suluda ideja pojedinaca, koji zbog lagodnog života ne znaju što bi radili pa se upuštaju u ovakve akcije’.

Policija je reagirala brzo, kazao je Burušić.

Već kroz 24 sata policija je imala dovoljno dokaza o počiniteljima.

Dvojica mladića, otkrili su u PUZ-u danas, uhićeni su u Zagrebu, jedan na granici s BiH i trojica u Šibeniku.

 

Foto: Index

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.