MODNI KUTAK MARIE KIARE MATIĆ: Stilska transformacija zvana airsoft

Većina vas je čula za paintball, možda ste i zaigrali koju partiju. No, znate li što je Airsoft?

Nastao je još prije paintballa, kasnih 70-ih prošlog stoljeća kao vojni simulacijski sport u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja. Prije svega je dobra zabava, bazirana na poštenju i fair play-u u što su me uvjerili dečki iz ‘A.S.K. Ronin’. Ekipa pozitivnog duha među kojima se nalazi i jedna ženska članica ugostili su me kao da sam dio njihovog tima. Tog dana postala sam Miroslav, barem ako pitate njih. A zašto, ne znam, i svoju članicu zovu Mile.

FAN ADRENALINA

airsoft2

Tako, primjerice, kad poželite promijeniti svakodnevnu rutinu s malo više akcije, a nije vas strah, ovo je sjajan odabir.

Na poziv prijatelja Jure koji je i sam u ekipi ‘A.S.K. Ronin’ nisam mogla odoljeti, a kao veliki fan adrenalina, potpetice sam ovaj puta ostavila doma. Ipak, htjela sam bar donekle ostati dosljedna sebi pa sam obula roze tenisice, no bila je to loša odluka, vjerujete mi.

Osim što sam taj dan zamijenila u potpunosti svoju ulogu i napravila stilsku transformaciju modne kreativke u vojnika, (u ovom sportu je jako bitno zaštiti se, naročito lice), naučila sam donekle i s oružjem. Tako sam samostalno mijenjala spremnik pištolja, pucala s njim, baratala puškama i, zapravo, sve ono što se na prvu činilo vrlo jednostavno uopće nije bilo tako. Cijela igra ima cilj za koji se borimo, dvije grupe i pravila protiv kojih se ne ide.

Adrenalin u tom trenutku? Mislim da mi nije toliko jak ni kad kupujem dugo očekivane cipele.

PRODRMATI RUTINU

airsoft

Nakon svega upala mišića vam ne gine, osim ako niste u vrhunskoj formi jer ne znam koliko se pretrči u tih nekoliko sati igre.

Ono što znam sigurno je da ću svakako još koji put otići do ‘A.S.K.Ronin’ i pridružiti im se u igri, a tko zna, možda se na mojoj vješalici uskoro nađe upravo odora za airsoft. Jer nije li uistinu dobro ponekad prodrmati životnu rutinu?

PIŠE: Maria Kiara Matić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.