‘Moj zanat’ u glavnom programu bjelovarskog DOKUart-a

Deveti DOKUart – festival dokumentarnog filma održat će se od 4. do 10. listopada, u Bjelovaru. Sedmodnevni festival samo će u glavnom programu prikazati jedanaest dokumentaraca, a u programu, među hrvatskim naslovima, našlo se mjesta za dokumentarac koji smo ovih dana imali prilike gledati u Šibeniku povodom obilježavanja blagdana sv. Mihovila, te je posvećen jednom od najvećih živućih šibenskih umjetnika – Arsenu Dediću.

DEDIĆ U BJELOVARU

‘Moj zanat’, dokumentarni biografski film o Dediću, snimljen u režiji Mladena Matičevića, jedan je od nekoliko domaćih naslova koji će festivalska publika u Bjelovaru moći pogledati u sklopu glavnog programa.

Od ostalih filmskih naslova tu su još ‘Ljubavna odiseja’, autorice Tatjane Božić, ‘Autofocus’ redatelja Borisa Poljaka, te ‘Kismet’, grčke redateljice Nine Marie Paschalidou.

Što se, pak, tiče inozemnog programa tu predstavnici danske, njemačke i švedske filmske produkcije u sferi dokumentarnog filma.

Nanese li vas put u Bjelovar, dobro je znati da će se program DOKUart festivala održati u novoizgrađenoj kinodvorani Kulturnog i multimedijalnog centra u Bjelovaru, gdje će ljubitelji dokumentarnih minuta uživati u digitalnoj kinodvorani.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.