Na bubanj bi mogli stanovi, poslovni prostori… JABA prodaje dugove firme koja je gradila na Biocima

Čak 28,3 milijuna kuna ostala je dužna šibenska tvrtka SAGA saniranoj Jadranskoj banci. Riječ je o dva dugoročna kredita koja je SAGA podigla prije pet godina za izgradnju prvih dviju zgrada na Biocima nasuprot Vinoplod Vinarije.

Jadranska banka sada prodaje svoja potraživanja od SAGA-e, a rok za zaprimanje ponuda istječe za tri dana. Kako je oglasila šibenska banka, jedan kredit od 22,5 milijuna kuna, među ostalim je osiguran založnim pravom na sedam stanova, sedam poslovnih prostora, 12 parkirnih mjesta u garaži te tridesetak parkirališnih mjesta oko zgrada kao i dva spremišta. Drugi kredit, od 5,8 milijuna kuna, osiguran je založnim pravom nad započetom zgradom na Biocima od  pet tisuća kvadrata, nekoliko poslovnih prostora i građevinskih zemljišta.

Banka je za otkup potraživanja dugova SAGA-e pozvala sve domaće i strane fizičke i pravne osobe za koje su procijenili da bi mogli biti zainteresirani za kupnju. Za prijavu moraju uplatiti i 10 posto potraživanja odnosno oko 2,8 milijuna kuna. JABA je ponudila i mogućnost djelomičnog otkupa potraživanja kredita koje SAGA nije vraćala.

Inače, zbog duga starijeg od 120 dana FINA je prošli tjedan Trgovačkom sudu predložila pokretanje takozvanog skraćenog stečajnog postupka nad tvrtkom SAGA. Kako su naveli u prijedlogu, dužnik je u neprekinutoj blokadi zbog duga od 33,5 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.