Na Kaprije stigla dva press kontejnera za skupljanje otpada

Na Kaprije su danas, uz prisutnost gradonačelnika dr. Željka Burića, njegova zamjenika Danijela Milete i predsjednika Mjesnog odbora Dinka Jelovčića, stigli press-kontejneri za sakupljanje komunalnog otpada. Postavljanjem press-kontejnera vršit će se kontrolirani prihvat i odvoz otpada  te postići velike uštede u transportu i smanjenu volumena otpada na deponiju.

Komunalni otpad se na glavnom trgu otoka Kaprija prikupljao u najlon vrećama i odlagao u prostor ograđen žicom koji se nalazi na obali te se jednom ili dva puta tjedno prevozio na odlagalište trajektnim linijama. Komunalni objekt u kojem se deponirao otpad smješten je uz samu obalu, pristanište brodova i uz lučicu – marinu te je stvarao neprimjerenu sliku na najprometnijem dijelu naselja.

buric i jelovcic

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 14. svibnja 2013. godine donio je Odluku o neposrednom sufinanciranju nabave press-kontejnera na području Grada Šibenika.

Prema navedenoj Odluci odabran je ponuditelj TEHNIX d.o.o., Donji Kraljeva, koji je dostavio ponudu od sveukupno 117.500,00 kn. Fond sufinancira 40  posto, a Grad Šibenik – Gradska čistoća d.o.o. preostali iznos.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.