Na natječaj za prugu Žirje-Šibenik javila se tri brodara

Tri brodara s ukupno četiri ponude javila su se na natječaj za dobivanje koncesije na državnoj brzobrodskoj liniji 9502 Žirje-Kaprije-Šibenik, doznaje se danas iz šibenske gradske uprave.
Riječ je o  tvrtkama Linijska nacionalna plovidba d.d. iz Splita i T.U.O. Mankul iz Zadra koje su poslale po jednu, te tvrtki G. & V. Line d.o.o. iz Dubrovnika koja je poslala dvije ponude.

U nazočnosti članova stručnoga povjerenstva i predstavnika brodara, ponude su otvorene još u ponedjeljak 20. kolovoza 2012. godine, u prostorijama Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu.
Ponude će pregledati i ocijeniti stručno povjerenstvo, a odluka o odabiru najpovoljnijega ponuditelja donijet će se u roku od 60 dana od dana isteka roka za dostavu ponuda, koji je istekao 16. kolovoza, kažu u gradskoj upravi.
Podsjetimo, natječaj za liniju do Kaprija i Žirja, objavljen u Narodnim novinama 15. lipnja 2012. godine, još je jedan pokušaj da se pronađe koncesionar, a sve nakon što je Upravno vijeće Agencije u srpnju 2011. oduzelo koncesiju tvrtki Ivante d.o.o. iz Zlarina koja je od kraja 2007. godine tu liniju održavala brzim plovilom ‘Mislav’.

Od 30. srpnja 2011. na liniji Žirje-Kaprije-Šibenik, kao privremeno rješenje, plovi putnički brod ‘Plavi val’.
Ugovor s novim koncesionarom na liniji 9502 će, sukladno amandmanima na Direktivu Europske unije, vrijediti do 31. prosinca 2016. godine, nakon čega će na natječaju moći sudjelovati brodari iz cijele Europske Unije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.