Na plaži Banj i u tamnici Muzeja gledat ćemo animirane filmove

Manje od dva tjedna dijeli nas od 3. izdanja međunarodnog festivala animacije SUPERTOON koji se održava od 28. srpnja do 2. kolovoza na čak sedam lokacija u Šibeniku. Jeste li znali da se dio programa ovogodišnjeg Supertoona, i to onaj animiranog  glazbenog videa održava na plaži Banj te da u mračne tajne i prapovijest svjetske animacije možete zaviriti u tamnici Muzeja Grada Šibenika?

O POVIJESTI ANIMACIJE U MUZEJU

Uz bogat natjecateljski program koji uključuje Međunarodnu konkurenciju kratkometražnog igranog filma ANIMASAURUS REX, Međunarodnu konkurenciju filmova za djecu i mlade PLANKTOON te Međunarodnu konkurenciju animiranih glazbenih spotova SUPERTUNES, Supertoon će ove godine u sklopu popratnog programa prikazati program filmova o animiranom filmu ANIMATRAZ koji publiku vodi na putovanje ”prapoviješću” animacije – prvim animacijskim tehnikama, europskim i svjetskim pionirima animiranog filma kao što su ruski animator Aleksandar Ptushko i autor prvog animiranog filma Quirino Cristiani. U filmu 1001 crtež, kroz tajne animacijskog zanata vodi nas naš genij animacije Dušan Vukotić.

Quirino Cristiani

ANIMIRANI GLAZBENI SPOTOVI NA BANJU

Program ANIMATRAZ na rasporedu je svakog dana trajanja festivala, od 18 sati u prostorima tamnice Muzeja Grada šibenika. Uz redovnu dnevnu dozu zabave, Supertoon i ove godine nastavlja s noćnim tulumima, uz Kino na plaži Banj gdje će se svake večeri od 23 sata prikazivati konkurencija animiranih glazbenih spotova SUPERTOON SUPERTUNES. Riječ je o prepoznatljivom i rado viđenom Supertoonovom programu s kojim je festival gostovao na desetak domaćih i svjetskih festivala, a u kojem će se ove godine predstaviti čak 66 spotova u četiri tematska bloka.

gulliver

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.