Na Pode stižu dvije nove tvrtke koje će uložiti gotovo tri milijuna kuna

Grad Šibenik prihvatio je dvije ponude na natječaju za kupnju zemljišta na gospodarskoj zoni Podi.

Riječ je o trgovačkom obrtu ‘City Kebap’ iz Petrinje koji se bavi proizvodnjom prehrambenih proizvoda, odnosno mesa. Primjenom višegodišnjeg iskustva i inzistiranjem na stalnoj kvaliteti proizvoda, ‘City Kebap’  je postao tržišni lider u proizvodnji kebapa.

‘City Kebap’ zapošljava 17 osoba, a godišnja proizvodnja zadnje tri godine mu se kreće od 60 do 70 tona. Na parceli površine 3 600 m² na šibenskoj gospodarskoj zoni Podi uložit će 1,8 milijuna kuna te zaposliti četvero novih ljudi. Izgradnjom proizvodnog pogona na destinaciji srednjeg Jadrana, ‘City Keba’  će proširiti svoju distribuciju na tržište srednje i južne Dalmacije.

Druga prihvaćena ponuda za parcelu površine 2 574 m² je ona obrta ‘Sibenal’ iz Šibenika, osnovanog 2008. godine. Osnovne djelatnosti obrta su proizvodnja i montaža građevinske stolarije. Proizvodnju započinje u obiteljskoj kući u mjestu Bilice pokraj Šibenika, a ubrzo nakon toga proizvodni pogon seli se u Poduzetnički inkubator.

U ovom trenutku, ‘Sibenal’ je prvi obrt koji je prerastao kapacitete Poduzetničkog inkubatora i seli na Pode, čime je ispunio pravu svrhu inkubatora kao alata za razvoj gospodarstva kreiranog kako bi ubrzao rast i uspjeh poduzetnika kroz integrirani set usluga podrške. ‘Sibenal’ će u novi pogon na gospodarskoj zoni Podi, u kojem će proizvoditi aluminijsku i pvc stolariju, uložiti milijun kuna, a pored troje već zaposlenih osoba, zaposlit će još troje novih.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.