Na raslinski maraton stiže 120 plivača, među njima i olimpijka Karla Šitić

Raslina će sutra ponovo biti hrvatski centar daljinskog plivanja. U ovom pitoresknom mjestašcu na obali Prukljanskog jezera održat će se peti Plivački maraton Raslina, koji će ove godine, s obzirom na okrugli jubilej, biti sadržajniji. Naime, osim utrka na 5 i 1,5 kilometara održat će se i tri dječje utrke (do 8 godina, od 9 do 10 godina, te od 11 do 12 godina).

Kako nas je izvijestio Krešimir Lokas iz Društva športske rekreacije Raslina, organizatora maratona, za dvije glavne utrke prijavljeno je oko 120 plivača i plivačica. Među njima je i naša olimpijka Karla Šitić, lanjska pobjednica, kao i prošlogodišnji pobjednik u muškoj konkurenciji Marin Milan.

plivacki-maraton-raslina

– Počeli smo skromno prije pet godina, kad je nastupilo pedesetak maratonaca, a iz godine u godinu njihov broj je rastao. Ono na što smo posebno ponosni jest da je naš maraton već treću godinu nositelj prestižne CRO CUP licence Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, što znači da se rezultati boduju za glavnu nagradu CRO CUP serije koja se dodjeljuje na kraju sezone – kazao nam je Lokas.

Kažimo kako organizator raslinskog maratona, u suradnji s NP Krka, svim natjecateljima petokilometarske utrke daruje besplatan ulaz u NP Krka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.