Na samom kraju mandata nova zapošljavanja u šibenskoj Gradskoj upravi

Nakon što je zbog predstojećih izbora raspušteno Gradsko vijeće kao predstavničko tijelo,  izvršna vlast s gradonačelnikom Županovićem i njegovim zamjenicima Vidovićem i Baranovićem  nije se libila dati zeleno svjetlo za raspisivanje tri natječaja za nove djelatnike u Gradskoj upravi i to pri kraju mandata. Je li baš bilo neophodno da se gradske službe ‘pojačaju’ za još trojicu zaposlenika ili je ipak posrijedi još jednu u nizu ‘uhljebljivanja’ po političko-stranačkom ključu pred lokalne izbore?!

ZAKLINJANJE NA RACIONALIZACIJU

Ako je za funkcioniranje Gradske uprave ipak nasušno bilo potrebno otvaranje još tri nova radna mjesta, unatoč stalnoj zakljinjanju aktualne Kukuriku vlasti na racionalizaciju poslovanja, nije li moralno bilo da se raspisivanje ova tri natječaja provede po okončanju lokalnih izbora. No, kako bilo, da bilo, natječaj za prijam u službu raspisao je Upravni odjel za komunalne djelatnosti grada Šibenika i to za dva djelatnika za radnom mjestu referenta-prometnog redara te za jednog višeg referenta za građevinsko-tehničke poslove. Pa koliko je to ovom Upravnom odjelu još redara potrebno? No, poznato je da je upravo ovaj gradski Upravni odjel u proteklom mandatu služio gradskoj vlasti za egzistencijalno zbrinjavanje ljudi sa stranačkom iskaznicom i rodbine političkih partnera, pa su opravdane sumnje kako su tri najnovija natječaja Upravnog odjela za komunalne djelatnosti raspisana u istu svrhu. Sjetimo se samo kako je u ovoj gradskoj službi radno mjesto komunalnog redara dobio  Siniša Sablić, sin vijećnice Jagode Sablić. Svoju političku trgovinu s vladajućima Jagoda je naplatila ne samo svojim zapošljavanjem u Šibenskom kazalištu s koeficijentom plaće na razini ravnateljice, već i uhljebljenjem sina Siniše.

REKORDER GRADSKI PARKING

Inače, od trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu grada Šibenika apsolutni rekorder po broju novozaposlenih djelatnika je Gradski parking d.o.o. Prije četiri godine u ovoj gradskoj tvrtki bilo je zaposleno 70 djelatnika od čega 63 na neodređeno i sedam na određeno vrijeme. Danas pri kraju mandata ove vlasti u tvrtki je ‘parkirano’ 87 zaposlenika – 80 na neodređeno i sedam na neodređeno vrijeme. Prema u proteklom četverogodišnjem razdoblju nije bilo realnih potreba i pokazatelja za većim  brojem djelatnika, jer nije došlo do povećanja obujma posla i proširenja djelatnosti, broj zaposlenih porastao je za 24 posto. Prema pokazateljima, ni u Vodovododu i odvodnji d.o.o Šibenik nije se postupalo odveć racionalno. I u toj gradskoj tvrtci porastao je broj zaposlenih sa 227 na 236. Ostale gradske tvrtke – Čistoća, Čempresi i Zelenilo zadržale su broj djelatnika na razini od prije četiri godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.