‘NAČETO’ GRADILIŠTE: Zbog otvorene rupe na obali ‘pate’ zelene površine

Na šibenskoj obali, ispred prostorija Radio Šibenika, već danima se nalazi iskopana, doduše ograđena, rupa. Riječ je o ‘načetom’ gradilištu za postavljanje sustava podzemnih kontejnera na kojem su stali radovi. Iz Odjela za komunalnu djelatnost Grada Šibenika pojašnjavaju kako su radovi stali jer ‘poduzeće koje ima isporučiti kontejnere kasni s isporukom’.

-Grad Šibenik je urgirao na isporučitelja te se očekuje dolazak kontejnera kroz desetak dana – navode komunalci. Kako se ponor nalazi na zelenoj površini, osim što prolaznicima ‘bode’ oči, predstavlja i problem djelatnicima tvrtke ‘Zelenilo’ koji ne mogu zalijevati travu.

UKRADENE SADNICE NA USJEKU PREMA MANDALINI!

mandalina cesta

-Površina o kojoj govorimo i ona ispred Šibenske biskupije su na istom automatskom zalijevanju tako da obje ne možemo održavati dok ne dođe kontejner. Malo nam je priroda pomogla, budući da je pala kiša za vikend, ali ako kontejner ne dođe do četvrtka morat ćemo prebacivati sistem zalijevanja jer će se trava u protivnom osušiti – kazao nam je direktor ‘Zelenila’ Siniša Burić koji ovih dana muku muči i s kradljivcima sadnica.

-Preko vikenda netko je pokrao 56 sadnica lovor višanja na usjeku prema Mandalini, a prije mjesec dana ukradena je i jedna velika agava. Razumijem da je kriza, ali da se kradu i sadnice mislim da ima veze s obijesti pojedinaca,  ni s čim drugim! – poručuje Burić dodajući kako se ‘Zelenilo’ često susreće s ovakvim činom drskih pojedinaca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.