NANJUŠILA IH ARIA: Betinski par dilao travu i amfetamine

U Službi kriminalističke policije  PU šibensko-kninske  je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom iz Splita i 20-godišnjakinjom iz Betine  osumnjičenim za ukupno 15 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanje trošenje droga.

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima 31. kolovoza u večernjim satima u Betini je zatečen 20-godišnji mještanin, koji je policijskim službenicima dragovoljno predao 2.4 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, za koju je utvrđeno da  je toga dana kupljena od osumnjičenog 34-godišnjaka. Tijekom daljnjeg postupanja osumnjičeni 34-godišnjak je 1. rujna u ranim jutarnjim satima u Betini policijskim službenicima dragovoljno izručio 21 gram bruto težine bijele praškaste tvari karakterističnog izgleda za drogu amfetamin, nakon čega su po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, pretražene obiteljska kuće u Betine koje koristi osumnjičenik. Tom prilikom službeni pas za detekciju droga je pronašao digitalnu vagu s tragovima droge.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 34-godišnjak i 20-godišnjakinja tijekom srpnja i kolovoza na području Betine u više navrata prodavali i omogućavali trošenje droga konzumentima s tog područja.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a protiv 20-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.