NAKON ŠEST GODINA: Mijenja se planska dokumentacija, usvojene ciljane izmjene GUP-a

Gradski vijećnici jednoglasno su danas usvojili šeste, ciljane izmjene Generalnog urbanističkog plana koje, između ostalog, tretiraju namjenu područja Drage, ex vojarne Bribirskih knezova, male Soline u Zablaću, luke Vrnaža, križanja kod Podsolarskog i pretpostavke za plinofikaciju. Time je šibenski parlament nakon šest godina definirao plansku dokumentaciju sa stvarnim stanjem u prostoru, željama poduzetnika, ali i planom razvoja grada Šibenika. Posljednja izmjena GUP-a, naime, usvojena je 2008. godine, što je ništa naspram činjenici da Šibenik cjeloviti, novi GUP čeka više od 20 godina!

Bivša gradska vlast 2012. godine, podsjetimo, bezuspješno je pokušala donijeti novi GUP, ali on na sjednici Gradskog vijeća nije prošao. Usprotivili su mu se tada i ‘narodnjaci’, koalicijski partneri SDP-a.

Prilikom današnjeg usvajanja šestih ciljanih izmjena GUP-a, bivši je gradonačelnik Ante Županović s klupe dobacio kako su ‘ovo mogli donijeti i ranije’, aludirajući očito na prijedlog GUP-a kojeg je njegova administracija imala 2012. godine. No, i ovog puta uzvratio mu je HNS. Draško Lambaša, također s klupe, kazao je kako se ove, ciljane, izmjene i ondašnji prijedlog GUP-a u mnogočemu razlikuju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.