Narančasti kvalifikacije otvaraju s Hermes Analitikom

Košarkaši Šibenika saznali su raspored kvalifikacija za popunu A1 lige. Ali, prije nego što se upuste u borbu za najviši rang hrvatske košarke moraju sutra preskočiti posljednju prepreku u A2 ligi jug. Narančasti će na Baldekinu ugostiti momčad Cetine (početak utakmice u 19.30 sati), a u klubu nitko ne dvoji kako je to samo stvar formalnosti.

– Svi pričaju u kvalifikacijama iako ih praktički još nismo ni izborili. Dovoljno smo iskusna momčad, znamo da su takve  unaprijed dobivene utakmice najteže, da valja biti oprezan. Međutim, puno smo kvalitetnija momčad od Cetine i budemo li odigrali onako kako znam, u što ne sumnjam, problema ne bi trebalo biti – kazao je pomoćni trener Miro Jurić, te pozvao navijače na još jednu košarkašku feštu na Baldekinu.

SVE OVISI O NAMA

S njim se složio i Ivan Grgat, najiskusniji igrač u redovima šibenskog drugoligaša.

– Utakmica je to koja ovisi isključivo o nama i našoj ozbiljnost, a, uvjeravam vas, naš pristup bit će maksimalno ozbiljan. Ne želim podcjenjivati Triljane, ali uz naš puni angažman pobjeda ne bi trebala biti uopće upitna – kazao je šibenski centar.

‘Preplivaju’ li Cetinu, narančasti s kvalifikacijama kreću 3. travnja kada će na Baldekinu ugostiti Hermes Analitiku. Kvalifikacije počinju tjedan dana ranije, ali Šibenčani su u prvom kolu slobodni.

Kao najozbiljniji konkurent na putu do prve lige spominje se Škrljevo i Hermes Analitika. Međutim, i Grgat i Jurić ističu kako je Šibenik najkvalitetnija momčad, ali to treba dokazati i na terenu.

– Sve momčadi prošle su dug i težak put do kvalifikacija i sigurno će dati sve od sebe da dođu do konačnog cilja. Ali i ovdje vrijedi ono što sam kazao za Cetinu, budemo li u svim utakmicama na najvišem nivou prva liga ne bi nam smjela pobjeći. Gledao sam neke utakmica naših konkurenata i mislim da smo puno bolja ekipa od njih – kazao je Grgat.

SLOBODNI U PRVOM KOLU

– Mislim da smo favoriti, da imamo najbolju momčad i uz stopostotni angažman i podršku naših vjernih navijača na kraju bismo se trebali svi skupa radovati – kazao je Jurić, dodajući kako za sada nemaju saznanja o tome da će se njihovi konkurenti pojačavati za kvalifikacije.

– Pratit ćemo što rade ostale momčadi, pa ćemo u skladu s tim i reagirati po pitanju pojačanja. Ali mislim da već sada imamo dovoljno kvalitetan roster i da neće biti potrebe za tim – zaključio je Jurić.

 

Raspored Šibenika u kvalifikacijama

1. kolo – slobodan

2. kolo (3.4.)  GKK Šibenik – Hermes Analitika

3. kolo (6.4.)  Škrljevo – GKK Šibenik

4. kolo (13.4.) GKK Šibenik – Belišće

5. kolo (16.4.) Čakovec – GKK Šibenik

 

(Igra se dvokružno)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.