‘NARODNA KOALICIJA’ PRIJE IZBORA – Tisno, Pirovac i Murter-Kornati

Tri načelnika, nekad davno jedne Općine Tisno, okupili su se danas, simbolično ispred novog dječjeg vrtića ‘Spužvica’ u Tisnom, kako bi govorili o dobroj suradnji Murtera, Pirovca i Tisnog za boljitak svih stanovnika i gostiju tih općina.

narodna koalicija (3)

Kako su rekli; HNS-ov načelnik Pirovca, Ivan Gulam, HSS-ov načelnik Murtera, Toni Turčinov i načelnik Tisna, Ivan Klarin, inače treći na izbornoj listi ‘Narodne koalicije’, oni su mala preslika ‘Narodne koalicije’ na državnoj razini.

narodna koalicija (8)

-‘ Nas trojica okupili smo se danas ovdje kako bi pokazali jedinstvo naše koalicije i na lokalnoj razini. Želimo poručiti da smo mladi i neopterećeni i da ćemo staviti na stranu rasprave naših djedova te isključivo raditi za razvoj i budućnost naše tri općine’ – kazao je Ivan Klarin.

Klarin je kazao kako vjeruje da će ući u Hrvatski sabor na predstojećim parlamentarnim izborima te obećao da će se prvenstveno zalagati za interese i potrebe građana zapadnog dijela Šibensko-kninske županije.

-‘Ovo je prvi put da smo se javno zajedno našli nas tri načelnika. Naše općine ovise o institucijama države i sa 1.500.000 noćenja zaslužujemo bolju brigu i to je ono što ću pokušati ostvariti kada ‘Narodna koalicija’, u što sam uvjeren, formira državnu vlast’ – kazao je Ivan Klarin, pozvavši birač općina Murter-Kornati, Pirovac i Tisno da upravo njemu i ‘Narodnoj koaliciji’ daju svoj glas.

narodna koalicija (1)

-‘Imam nešto manje iskustva od kolege Klarina, ali mislim da su u protekle tri godine pomaci u Općini Pirovac vrlo vidljivi. Proračun smo, sa zateknutih 6,1, podigli na 14,2 milijuna kuna, komunalni prihod je sa 600.000 kuna porastao na 3,5 milijuna kuna, bilježimo kontinuirani rast broja noćenja, a već danas smo premašili lanjske brojke’ – istaknu je na konferenciji za novinare pirovački načelnik Ivan Gulam.

Naglasio je kako je sve to razultat jako puno rada, pa i činjenica da je Općina Pirovac jedna od najtransparentnijih Šibensko-kninskoj županiji, pa i u Hrvatskoj. To nije slučajnost, jer mi, kazao je Gulam, već dugo surađujemo sa susjedima, projektno smo orjentirani i ne bavimo se strančarenje. Primjer je, po Gulamovim riječima, sustav odvodnje, vrijedan 280 milijuna kuna, koji je zajednički projek sa Općinom Tisno.

-‘Naš jedini cilj je da građanima pružimo jedan bolji standard života. Bilo kojem strancu koji se malo zainteresira, bit će jasno da se tamo gdje su HNS, SDP i HSS vodeće stranke, bolje i kvalitetnije živi, da su te općine puno konkurentnije, pa i da građevinsku dozvolu može dobiti za tek nekoliko sati’ – rekao je Gulam.

-‘Sve to nakon 11. rujna i ova ‘Narodna koalicija’ nudi građanima Hrvatske. Bez strančarenja i bez ustaša i partizana. Nudimo nastavak pozitivnih trendova u kojima je prošla Vlada Zorana Milanovića ostavila Hrvatsku i presliku ove prosperitetne lokalne priče triju načelnika, triju stranaka i triju općina’ – zaključio je Gulam.

narodna koalicija (2)

-‘Najmlađi sam načelnik među nama trojicom i HSS-je najmlađa stranka u ‘Narodnoj koaliciji’, ali mogu reći kako sam zadovoljan našim razgovorima i budućim zajedničkim projektima. Budućnost je ono što veže nas na otoku, ali i susjednu Općinu Pirovac’ –rekao je načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov.

Pred tišnjanskim vrtićem, Turčinov je najavio gradnju vrtića u Murteru za koji se čeka građevinska dozvola i glavni projekt, a čija bi gradnja mogla početi do sljedećih lokalnih izbora.

-‘Onako kako se preplićemo općinskim granicama i putevima, moramo komunicirati i na projektima značajnim za sve naše stanovnike. Moramo se usredotočiti na plaže i razvijati naš otok kao najbolju destinaciju’ – rekao je Turčinov.

S naglaskom na zajedništvo triju susjednih općina, Turčinov je poželio uspjeh na izborima Ivanu Klarinu, kao i kandidatu HSS-a na listi u IX izbornoj jedinici, Hrvoju Račiću.

narodna koalicija (4)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.