Naše vršnjake učit ćemo vezivati i kravate

Narednih pet dana Ekonomska škola u Šibeniku biti će domaćin za 39 učenika i profesora koji će u sklopu programa Comenius sudjelovati u raznim aktivnostima vezanim za očuvanje i zaštitu okoliša te radnim posjetama Nacionalnom parku Krka i Kornati i otocima. Multilaterarnim partnerstvom ostvarena je suradnja sa srednjim školama iz Poljske, Mađarske, Turske i Italije.

‘Ovdje smo prvi put i dolazimo iz grada Poggibonsi koji se nalazi blizu Siene. Za sada nismo mogli vidjeti puno jer jučer kada smo došli padala je kiša, a i danas nije ništa bolje vrijeme tako da ćemo se sa gradom bolje upoznati možda već popodne s obzirom da imamo i nekakve aktivnosti po gradu – kazale su Ilaria, Victoria i Lavinia nadajući kako bi se mogle i okupati u moru ako im dozvoli vrijeme.

comenius

Od ove tri simpatične cure saznali smo kako će dogodine domaćin ovog projekta biti upravo Italija. U pauzi vrlo zanimljivog i bogatog programa uspijeli smo pogledati predstavljanje srednjoškolaca iz Istambula koji su simpatičnom projekcijom svoje škole izazvali veliki pljesak svojih vršnjaka.

comenius turci

‘Već jutros smo imali nekoliko radionica na kojima smo naše goste upoznali sa našom tradicionalnom trgovinom, bankarstvom i pisanjem glagoljice pa smo im čak i dali da napišu jednu riječ na glagoljici – govori nam Danijela Grubišić učenica trećeg razreda Ekonomske škole koja je uključena u ovaj projekt, te nastavlja ‘Najzanimljivije će možda ipak biti posjeti Nacionalnim parkovima gdje će se održati radionice ispitivanja vode i svakako meni najzanimljivije, imat ćemo natjecanje u vezivanju kravate – kaže Danijela.

comenius danijela grubišić

Uz pomoć svojih kolegica, Ane Gunjače i Nade Bujas, voditeljica i koordinatorica ovog projekta je profesorica Ivana kardum Goleš kaoja je osim aktivnog dijela posjeta Šibeniku, učenja i razmjene znanja i iskustava, srednjoškolcima  organizirala i zabavni dio programa uz neizostavne karaoke i ples.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.