Nastava na Meterizama ni početkom drugog polugodišta?!

Osnovna škola Meterize ponovno je bila predmetom prijepora između HDZ-a i aktualne gradske koalicije na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, posljednjoj u ovoj godini. Temu početka nastave u novoizgrađenoj školi (već tradicionalno) otvorio je vijećnik Novica Ljubičić.

– Hoće li se nastava na Meterizama početi odvijati u drugom polugodištu školske godine – pitao je HDZ-ovac koji u tako nešto sumnja budući da radovi kasne, a nije se počelo niti s uređenjem okoliša škole.

 KASNI SE ZBOG IZVOĐAČA

Šibenski dogradonačelnik Petar Baranović napomenuo je kako projekt kasni zbog izvođača radova, tvrtke splitski Alkom i Cetina iz Sinja koje su zapale u financijske probleme.

– Grad nije izvođač radova već naručitelj. Na izvođaču je da zgradu isporuči kao ispravnu, a kada će to biti, neću se baviti prognozama hoće li to biti sedam dana prije ili poslije – nije želio konkretizirati Baranović.

S druge strane, šibenski gradonačelnik Ante Županović bio je nešto precizniji. Kazao je kako je izvođač rokove probio za osam mjeseci te je izrazio sumnju da će djeca s Meteriza u novu školu već u drugom polugodištu.

– Djeca će ući u objekt kada sve bude zakonski valjano, objektivnih poteškoća imamo od početka zbog problema u koje je izvođač zapao. Ne možemo sigurno reći hoće li nastava početi u drugom polugodištu – poručio je gradonačelnik. Ljubičić je, međutim, i dalje inzistirao pa je pitao zbog čega nije raskinut ugovor s izvođačem radova, na što mu je dogradonačelnik Franko Vidović s klupe dobacio:

– A zašto Lučka uprava nije raskinula ugovor s Konstruktorom  – aludirajući na situaciju s gatom Vrulje gdje su od svibnja ove godine radovi potpuno stali, a LU Šibenik je ugovor sa splitskom tvrtkom raskinula tek koncem listopada.

ŠTO S ŠKOLAMA U VRPOLJU, RAŽINAMA I BRODARICI?

Kažimo, kako je na aktualnom satu bilo govora i o izgradnji osnovnih škola u Vrpolju i Ražinama s pripadajućim dvoranama te nadogradnji škole na Brodarici. Budući da je gradska uprava sva sredstva u ovoj godini uložila u školu na Meterizama, ostali objekti morali su pričekati.

– Uredno plaćamo sve obveze za školu na Meterizama, na svakom drugom gradskom vijeću to bi bilo za pohvalu, ali ne i ovom – spočitao je dogradonačelnik Baranović dodavši kako su u tijeku pregovori s MZOŠ-a za navedene škole, a u projekt će se ići po principu javno-privatnog partnerstva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.