NATJEČAJ ZA DEKANA: Četiri kandidata pretendiraju na čelno mjesto šibenskog Veleučilišta

Zaključen je četvrti natječaj za izbor novog dekana Veleučilišta u Šibeniku. Svoje kandidature i programe rada na natječaj je prijavilo četvero kandidata, v.d. dekanica Anita Grubišić, dr.sc. Frane Urem, viši predavač na šibenskom Veleučilištu, doc.dr.sc. Maja Krčum, zaposlena na Pomorskom fakultetu u Splitukao viši predavač i prof.dr.sc. Zdravko Peran, ravnatelj Prometno-tehničke škole u Šibeniku.

Zanimljivost ovog natječaja je ta što se ovog puta nije kandidirao prof. dr. sc. Ivica Poljičak kojeg je sva tri puta dosada Stručno vijeće predlagalo kao najboljeg kandidata, a čiju bi odluku potom Upravno vijeće (sastavljeno od predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja) odbacivalo.

Još jedna novost pojavila se tijekom četvrtog natječaja za izbor čelnog čovjeka šibenskog Veleučilišta. Naime, po prvi put na službenim web stranicama VUŠ-a objavljeni su detaljni programi svih kandidata koji su svoje prijave poslali na natječaj.

Mandat dekana traje četiri godine, a prema uvjetima natječaja za dekana može biti izabrana osoba u znanstveno-nastavnom zvanju, nastavnom zvanju profesora visoke škole ili višeg predavača

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.