Natječaj za ravnatelja HNK Šibenik do kraja listopada?

Ni osam mjeseci nakon što je sada bivša ravnateljica HNK u Šibeniku Nera Gojanović-Kljajić na inzistiranje gradonačelnika Željka Burića razriješena dužnosti, nije raspisan natječaj za čelnu osobu šibenskog teatra.

NARUŠENI ODNOSI

Iako najavljivan za početak listopada, natječaj još uvijek nije ugledao svjetlo dana, a hoće li se ostvariti najave kako bi do konca listopada napokon trebala biti poznata imena zainteresirana za obnašanje ove funkcije ostaje tek vidjeti. Kako neslužbeno, iz izvora bliskih gradskoj vlasti, saznajemo u Gradu ne bi imali ništa protiv da ravnateljsku dužnost nastavi raditi sadašnja v.d. ravnateljica Maja Trlaja.

-Očekujemo osobu koja će znati uhvatiti se u koštac s poslovnim izazovima te regulirati financijsko poslovanje Kazališta. Osim toga, od novog ravnatelja će se isto tako tražiti da iz zaposlenika izvuće njihov maksimum i stvori uvjete za poboljšanje međuljudskih odnosa koji su proteklih godina bili vidljivo narušeni – kaže naš dobro upućeni izvor.

Novog ravnatelja Gradskom vijeću predložit će Kazališno vijeće koje je sukladno uvjetima koji su propisani Zakonom o kazalištu i Statutom HNK Šibenik dužno raspisati natječaj za imenovanje ravnatelja. Potvrdila nam je to i pročelnica Ureda gradonačelnika Željka Burića Ana Gojanović Rakić kazavši kako se raspisivanje natječaja očekuje do kraja listopada.

NOVA IMENA

U kuloarskim krugovima već se spominju neka imena koja bi trebala istaknuti svoju kandidaturu i sjesti u fotelju  ravnatelja HNK Šibenik, a između ostalih barata se imenima glumaca Tonija Gojanovića i Šime Bubice. Međutim, isto tako realno je očekivati kako bi ravnateljica mogla ostati sadašnja v.d. Maja Trlaja koju na ovom mjestu vidi i aktualna gradska vlast.

Kako god bilo, šibenski tetatar i bez stvarnog ravnatelja nastavlja normalno raditi. Nedavno je predstavljen i cijeli program za iduću godinu koji će dočekati i novog ravnatelja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.