Neka je jesen, no Krku dnevno posjeti oko dvije tisuće gostiju

Od početka godine zaključno s datumom 8. listopada u Nacionalni park Krka ušlo je ukupno 707.584 posjetitelja. Među njima bilo je najviše Nijemaca, Poljaka, a potom i tuzemnih gostiju. Ukupni rezultat bolji je za sedam posto od onog ostvarenog prošle godine u istom periodu.

– To znači da je uspješan organizirani način dolaska u park i prihvata posjetitelja. Dakle, organizirane grupe sve više uzimaju rezervacije u posezoni – obavijestila nas je Ivona Cvitan, rukovoditeljica Odsjeka za turizam i prihvat posjetitelja.

BOLJI REZULTATI

Boljem rezultatu zasigurno su doprinijele i višednevne ulaznice koje je Javna ustanova NP Krka stavila u ‘promet’ od 1. lipnja. Također, uveden je i mini bus koji posjetitelje iz Skradina vodi direktno na Burnum, Manastir Krka i na Manojlovačke slapove.

– U ponudi Parka još su uvijek izleti brodom na Visovac, Roški slap ili u Manastir Krku, te ćemo ih još držati jer ima dosta upita do kraja mjeseca – napominje. Zadnjih godina radi se na disperziji posjetitelja prema sjevernom dijelu nacionalnog parka, a ove godine nastojanja djelatnika JU NP Krka polučila su odlične rezultate.

– Dosta su tome doprinijeli organizacija Burnumskih Ida, ali i otvorena Arheološka zbirka u Puljanima. Tako da je naša promidžba koja je išla u tom pravcu rezultirala većim zanimanjem posjetitelja za posjet tih lokaliteta pa su gosti kupovali dvodnevne i trodnevne ulaznice – navodi Cvitan. Iako je sredina listopada, Nacionalni park Krka dnevno posjeti zavidan broj gostiju, a riječ o oko dvije tisuće posjetitelja. Ostvareni rezultat je očekivan, pa u JU NP Krka zadovoljno trljaju ruke.

SURADNJA S VRTIĆIMA, ŠKOLAMA

S dolaskom hladnijih dana smanjivat će se broj posjetitelja, a s vremenom jedini otvoreni ulaz u nacionalni park bit će onaj na Lozovcu. Ipak, djelatnosti JU NP Krka idu dalje.

– Mi idemo dalje s nekim drugim aktivnostima, a to je suradnja s vrtićima, osnovnim i srednjim školama na provedbi edukacijskih programa – obznanjuje rukovoditeljica. Edukacija djece svih uzrasta pomoći će upoznavanju krške ljepotice i njene bolje zaštite.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.