Nema odmora za vatrogasce – gori i jutros u Danilu, Brodarici i Žaboriću

Za šibenske vatrogasce noćas nije bilo odmora. Tri aktivna velika požarišta uz buru koja ne prestaje još su uvijek potencijalna opasnost.

Od jutros u 6.30 sati dva protupožarna zrakoplova tipa kanader pomagala su u gašenju požara u Gornjim Ercezima na području Danila, saznajemo od dežurnog u Županijskom centru 112. Kanaderi su otišli, a posao gašenja iz zraka preuzeli su air traktori. Taj požar još nije stavljen pod kontrolu gasioca.

pozar1

-‘Aktivno se gasi požar u Danilu, a u Brodarici i Žaboriću cijela je noć protekla relativno mirno budući da su požari ostali u granicama u kojima smo ih prije noći zaustavili’ – kazao nam je jutros Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik.

Požar u Mučićima, koji je u jednom trenutku tijekom jučerašnjeg dana opasno zaprijetio i samom naselju, još uvijek nije pod kontrolom vatrogasaca. Gori uglavnom gusta borova šuma i makija. Požar gase pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika i DVD-a Primošten, Grebaštica, Rogoznica, Zaton, Šibenik, Tisno, Pirovac i Brodarica. Na požarištu je 35 vatrogasaca s 11 vozila s..

Veliki požar kod Žaborića, koji je izbio jučer iza 13.00 sati, lokaliziran je jutros u 7.15 sati, ali još nije ugašen. Na gašenju su angažirani JVP grada Šibenika i pripadnici DVD-a Brodarica-Krapanj, Primošten, Grebaštica, Rogoznica, Pirovac, Šibenik i Zaton s osam vozila i 24 vatrogasca. U gašenju su sudjelovale i zračne snage, a gorjela je borova šuma i makija.

milošević volimir

‘Na oba požarišta, u Brodarici i Žaboriću, čeka nas još puno posla, jer je svaki od njih zahvati po pedesetak hektara. Potrebno je sada postaviti dežurstva duž cijele linije vatr na tih 100 hektara i krenuti u aktivno gašenje rubova požarišta. Posebno će biti naporan posao gašenja na Brodarici gdje je vatra još u gustoj, neprohodnoj borovoj šumi’ – kazao nam je Volimir Milošević.

‘Na terenu je oko 130 vatrogasaca, ljudi su već premoreni i morat ćemo dio njih poslati na odmor, no zbog povećane opasnosti zbog vremenskih uvjete veći dio njih ipak ostaje i dalje na požarištima’ – kaše šibenski vatrogasni zapovjednik, koji je i sam noćas uhvati tek malo sna.

Tijekom jučerašnjeg popodneva na području Mandalina-Zablaće, Ražine izbilo je šest požara. Brzim intervencijama vatrogasaca požari su do kasno navečer ugašeni.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.