NEPOŽELJNI! Čitava županija nema nijednu plažu za pse

Dok su u čitavom svijetu plaže za pse jedan od poželjnih dodataka ponudi u sezoni, u Šibensko-kninskoj županiji nisu zainteresirani za ovaj vid turizma. Iako će se nekima činiti kao nepotrebna investicija, mnogi su se od nas nebrojeno puta našli u problemu kada svog ljubimca u vrijeme najvećih ljetnih žega nisu imali gdje ostaviti, a s njim nisu mogli niti na plažu jer je to zabranjeno. Mnoge je, zbog toga, razveselila lanjska odluka čelnika mjesta Jezera koji su svoju plažu Lućica pretvorili u plažu za pse. No, sreća nije trajala dugo – mještani i turisti stalno su prigovarali, pa je općinska vlast morala kućne ljubimce na plaži ‘zabraniti’.

STALNO NEGODOVANJE

– Trenutno mi je teško reći hoćemo li iduće sezone odvojiti prostor za pse, ali ove, nažalost, nisu poželjni kupači – kazao je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno.

Kućni ljubimci, nažalost, nisu poželjni gosti ni na plažama u Primoštenu. Baš ovih dana načelnik Stipe Petrina morao je intervenirati, te zbog stalnih pritužbi gostiju postaviti znak zabrane kupanja za pse.

– Što se mene tiče, psi se mogu kupati svugdje na ‘divljaka’, samo ne na velikim plažama, odnosno Maloj i Velikoj Raduči. Nisam ja kriv što se gosti bune – kazao je prvi čovjek Primoštena. Tvrdi da ne moraju otvarati specijalnu plažu za kućne ljubimce jer Primošten ima 17 kilometara obale ta smatra da vlasnici ‘lajavaca’ mogu pronaći mirno mjesto za sebe i svog ljubimca.

Dok Splićani popisuju peticiju za jednu takvu plažu, Šibenčani o tome mogu samo sanjati. Kupanja na Banju za ljubimce nema.  Pirovčani se slažu da je to postalo neophodno, ali još uvijek nemaju konkretnu lokaciju na kojoj bi kućnim ljubimcima dozvolili da se neometano rashlade.

– Kako se sve više ljudi otuđuju jedni od drugih, sve nas više nabavlja kućne ljubimce. Plaža za pse je neophodna. Naravno, na plažama Lolić i Starine zabranjeno je kupanje psima, ali Općina će i za kućne ljubimce pronaći komadić mora. Sada je preuranjeno govoriti o lokaciji, ali definitivno dogodine Pirovac će imati jednu plažu za kućne ljubimce – obećao je načelnik Općine Pirovac Ante Šparica.

Iako je na nekoliko web portala otok Murter naveden kao poželjna destinaciju za turiste s psima, situacija na terenu govori drugačije. Ne samo da psi nisu poželjni na javnim plažama već, nažalost, komunalni redari Općine znaju kažnjavati vlasnike koji svoje ljubimce dovedu na plažu.

KAŽNJAVAMO PO DOJAVI

– Nismo represivni, ali moramo reagirati na dojave pojedinca. Takvih poziva i prigovora, srećom, nema puno. Znamo da pas nije kriv ako skoči u more, ali ne može se kupati u prenapučenoj plaži – kazao je Ivan Božikov, načelnik Općine Murter. Tvrdi da o gradnji plaže za kućne ljubimce nisu razmišljali, mišljenja je da otok ima veliku obalnu crtu s ‘morem’ divljih plaža, na kojima pojedinci sa svojim četveronožnim prijateljima mogu pronaći mjesto za osvježenje od paklenih vrućina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.