NIJE KRIZNI: Županijski stožer za zaštitu i spašavanje sastaje se opet 17. listopada

Nakon što je, pošto je prošla kriza s nestašicom pitke vode u Šibensko-kninskoj županiji, župan Goran Pauk službeno raspustio Krizni stožer koji je zasjedao za vrijeme krize, ispostavilo se kako tijelo pod tim imenom – ne postoji. Djeluje, naime, Županijski stožer za zaštitu i spašavanje no župan u tom tijelu ima tek ulogu onoga koji uslijed raznih događanja isto saziva, no njime čak niti ne ravna, mada je tijekom čitavog vremena trajanja krize upravo Pauk u ulozi čelnika stožera davao izjave medijima.

– Očito je došlo do gluhih telefona između medija i Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje za vrijeme krize s vodom, pa ga se nazivalo Kriznim stožerom. Istina je da Stožer za zaštitu i spašavanje po zakonu nikad se ne raspušta, samo je u stanju mirovanja, a saziva ga kad je to potrebno župan Goran Pauk – kaže pravi načelnik Stožera, dožupan Zoran Smolić.

Kako kaže  Smolić, Stožer za zaštitu i spašavanje će opet održati sastanak 17. listopada.

– Sve će biti otvoreno za javnost, a namjera nam je na tom sastanku pronalizirati sve što se dobro i loše napravilo za vrijeme krize s vodom. Prikupit ćemo dotad i svu dokumentaciju, detaljne analize vode i sve drugo što je potrebno- kaže Smolić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.