Nikad življe ljeto na Zlarinu

Pustolovno-kulinarska Otočna odiseja koju predvodi prvi hrvatski Masterchef Šime Sušić i njegov suputnik Marko Kovač u petak, 27. srpnja stiže na otok Zlarin gdje će sudjelovati na tradicionalnoj Srdeladi. Udruga mladih Tatavaka najavljuje tradicionalnu otočnu feštu u potpuno novom ruhu, a uz besplatne srdele i kuhinju prvog hrvatskog Masterchefa, u zabavnom programu nastupit će bend Oranž. Prijevoz do Zlarina osiguran je brodom iz Šibenika u 19:30 sati, a povratak za Šibenik predviđen je brodom u 05:25 sati.

ZLARINSKI ‘WEMBLEY’

Spomenimo kako je udruga mladih Tatavaka donirala i postavila četiri reflektora na nogometno igralište na Zlarinu što će značiti bolji i kvalitetniji nogometni turnir na male branke. Devet metara visoki stupovi bili su, na veselje čitavog mjesta, podignuti u rekordnom roku. Zlarinjani s nestrpljenjem očekuju prvu noćnu utakmicu na svom nogometnom terenu koji od sada u šali zovu ‘Zlarinski Wembley’. Obzirom na bogat program Zlarinskog
ljeta, službeno otvorenje ‘Wemblyja” morat će pričekati koji dan kako bi se svi Zlarinjani mogli okupiti, a nogometno igralište moglo zasjati u svom punom sjaju.

MLADI ZLARINJANI U AKCIJI

Udruga Tatavaka, inače, postoji od 2010. godine, a primarni im je cilj život vratiti na otok i mladima pružiti sadržaj kakav im je dostupan i u gradovima. Radi sebe i budućih generacija Tatavaka djeluje, organizira ali i ulaže u svoj otok. Mladi su, preko udruge, od zaborava spasili tradicionalnu zlarinsku Srdeladu, aktivno sudjeluju u svim akcijama,  pa tako i u organizaciji ovogodišnjih zbivanja na otoku, a do sada se  mogu pohvaliti i organizacijom Prvomajskog fažola za cijelo mjesto te  velikim doprinosom u organizaciji pomoći stanovnicima Zlarina prošle  zime kada su, zbog snijega, bili odsječeni od ostatka zemlje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.