Ništa od Erosa, ali na Šansonu ipak dolazi gost iznenađenja iz Italije

Na trgu ispred Gradske vijećnice šibenska publika će idućeg vikenda, 23. i 24. kolovoza, ukupno poslušati četrdeset sedam skladbi u sklopu ovogodišnjih Večeri dalmatinske šansone.  Direktor Šansone Branko Viljac na današnjoj konferenciji za novinare u D-Marin Marina Mandalini najavio je kako je za 16. po redu Večeri dalmatinske šansone sve spremno.

INTERNACIONALNA ŠANSONA

Prva večer koja je proteklih godina bila rezervirana za talijansku kanconu, dalmatinske evergreenove i šlagere hrvatske glazbene riznice, ovog je puta u znaku pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Tijekom Večeri internacionalne glazbe publika će imati priliku čuti 22 skladbe, a nastupit će gosti iz Slovenije (pjevačica Nuška Drašček), Poljske (pjevačica Teresa Werner) i Irske (Liam O’Maonlai & Peter O’ Toole).

sansona_2

-Veseli me što imamo nešto novo, nismo prešli u rutinu. Prvu večer nastojat ćemo animirati publiku i pripremiti je za Večer novih skladbi – kazao je Viljac. Iako su organizatori pregovarali da u sklopu Večeri internacionalne glazbe ugoste talijanskog pjevača Erosa Ramazzottija, popularni se izvođač pokazao prevelikim zalogajom za skromni festivalski budžet. Ipak, gost iznenađenja iz Italije trebao bi nastupiti, no Viljac nije želio precizirati o kojem se imenu radi.

-Umjetnička duša festivala, Nela Sršen, obećala je dovesti ili čak privesti pjevača iz Italije, još uvijek se o imenu pregovara, no kazat ću vam samo kako je u igri pet imena – tajanstven je Viljac.

RAZNOLIKOST NOVIH SKLADBI I IZVOĐAČA

Što se natjecateljskog dijela programa tiče, na Večerima novih skladbi nastupit će 25 izvođača, a umjetnički direktor Šansone Dušan Šarac naglašava kako su se pri izboru pjesama rukovodili isključivo kvalitetom skladbi.

-Ove godine imamo pet, šest klapa pa nas ne mogu optuživati da se pretvaramo u klapski festival. Dali smo prostor i šansu novim izvođačima, imamo svašta, domaće repere i četiri, pet klasičnih mediteranskih skladbi te ponajbolja hrvatska glazbena imena Guliana, Gorana Karana i Đanija Stipaničeva – najavljuje Šarac.

U show programu festivala nastupit će šoltanska grupa Mjesni odbor, a valja spomenuti kako će nakon festivala, u nedjelju 25. kolovoza na Trgu četiri bunara samostalni koncert održati gosti iz Irske Liam O’Maonlai & Peter O’ Toole. Cijena ulaznice u pretprodaji je 40 kuna, a na dan koncerta 50 kuna.

Organizatori Šansone danas su potpisali ugovor o pokroviteljstvu s direktorom D-Marin Marine Artunom Ertemom koji je i u budućnosti najavio nastavak suradnje s Večerima dalmatinske šansone.

sansona_4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.