Niti jedna škola u županiji nije zatražila odgodu početka nastave

Iako meteorolozi do kraja kolovoza najavljuju visoke temperature i nesnošljive vrućine, zasada nema govora o odgodi početka nastave. Kako nam je kazala pročelnica Odjela za prosvjetu Šibensko-kninske županije Dijana Ercegović, četiri dalmatinske županije stalno su u kontaktu te, ukoliko bi se išlo s odgodom nastave, ista bi se podrazumijevala za cijelu regiju. Na adresu Šibensko-kninske županije nije došao niti jedan zahtjev ravnatelja osnovnih i srednjih škola za odgodom nastave, ističe Ercegović.

– Početak školske godine kalendarski je predviđen za 3. rujan, no postoji odredba prema kojoj županije i osnivači škola mogu od Ministarstva obrazovanja zatražiti odgodu početka prvog polugodišta te skratiti zimske praznike. Takav zahtjev treba podnijeti do 15. lipnja – objašnjava pročelnica koja je tijekom čitavog ljeta bila u kontaktu s kolegama pročelnicima iz Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

– Nitko od njih nije imao takav zahtjev, doduše namjeru odgoditi nastavu imali su u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali Grad Split nije bio ‘za’ pa se odustalo. Danas u novinama, ipak, čitam da su podnijeli zahtjev Ministarstvu  – ističe Ercegović. Ukoliko živa u termometru skoči previše te uvjeti za odlazak za nastavu budu nesnošljivi, isto će učiniti i šibensko-kninski prosvjetari.

– Pratimo vremensku prognozu, još je prerano govoriti, a više službenih informacija mogli bi znati već idući tjedan. Ako visoke temperature pogode i unutrašnjost zemlje, može se dogoditi da MZOŠ odgodi nastavu u cijeloj Hrvatskoj – zaključuje pročelnica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.