Noć knjige u Šibeniku privukla stotine zaljubljenika u čitanje

Svjetski dan knjige i autorskih prava prvi se put u Hrvatskoj obilježio sinoć na manifestacijama pod zajedničkom egidom „Noć knjige“. Stotine Šibenčana rasporedilo se po programima koji su organizirani u knjižarama Algoritam i Matica te u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“.

Veliko je zanimanje izazvala književno-filozofska rasprava Ive Brešana i kazalištarca Pere Mioča u knjižari Matica, no, očekivano, najveći broj ljudi okupio se na predstavljanju zvučnih izdanja knjiga Milivoja Zenića “Stari Šibenik: kalama, skalama i butama” i “U pohvalu od grada Šibenika” u Knjižnici. O nedavno preminulom kolegi i prijatelju govorili su povjesničar umjetnosti Joško Belamarić i magistar Ivica Poljičak.

„Noć knjige“ je u Knjižnici oko 18 sati započela edukativnim programom, tijekom kojeg su se predstavljale knjige i organizirale radionice na temu šišmiša, a nekoliko desetaka najmlađih ljubitelja knjige je uživalo u pripovijedanju „strašnih priča“ uz prigušenu svjetlost.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.