NOVA ATRAKCIJA U GRADU: Sutra otvara Aquarium Šibenik

Prvi šibenski akvarij sutra svečano otvara svoja vrata. Uz predstavnike županijskih i gradskih vlasti te čelnih ljudi šibenskog turizma Aquarium Šibenik konačno će od 13 sati postati dostupan svim Šibenčanima. Podsjetimo, Aquarium je smješten je u kamenoj kući autohtonog dalmatinskog izgleda u staroj gradskoj jezgri (prostor ex kluba ‘Cohiba’). Na ukupno 200 m2 nalazi se 20 akvarija s jadranskim i tropskim ribama i biljkama. Pored svakog akvarija postavljen je LED monitor s informacijama o stanovnicima akvarija.

a1

Najatraktivniji među njima je bazen zapremine sedam tisuća litara s morskim psima, ražama i drugim atraktivnim vrstama. Posebnost akvarija je barka veličine tri metra u kojoj se nalaze ribice, puževi, zvijezde i drugi stanovnici jadranskih plićaka, koje će posjetitelji moći vidjeti i dodirnuti. O štetnom utjecaju čovjeka na život podmorja, posjetitelji će se moći educirati kroz ‘anti akvarij’– prostor ispunjen otpadom pronađenim na morskom dnu  te informacijama o posljedicama neodgovornog odnosa čovjeka prema moru.

a2

U okviru akvarija nalazi se suvenirnica gdje se mogu kupiti autohtoni suveniri koji su tematikom vezani za more i dalmaciju a izradili su ih velikim dijelom lokalni kreativci.

Cijeli prostor oslikan je air brush tehnikom na način da simulira podmorje, pa posjetitelj prilikom razgledavanja ima dojam da je pod morem.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.