Novi album donosi ‘masniji’, konkretniji zvuk

Nakon što su krajem 2011. godine izdali hvaljeni album prvijenac ‘Tritu tritu’, šibenski bend Ti ritu piri pip najavljuje novo studijsko izdanje koje bi svjetlo dana trebalo ugledati sredinom godine.

Kako kažu, na albumu bi se trebalo naći trinaest – četrnaest singlova, a na listi pjesama svoje bi mjesto trebali naći naslovi koje su već izvodili na gažama, te posve nove pjesme.

Zanimljivo, u ovom trenutku produkcijom albuma bavi se višestruki dobitnik diskografske nagrade ‘Porin’, Zvonimir Dusper Dus.

(NE)SRETNE OKOLNOSTI

U tzv. do it yourself glazbenom studiju izvan Šibenika dečki radi na novom materijalu, došli su do pola puta, a što možemo  očekivati od drugog studijskog albuma, otkrili su nam gitarist Zoran Zorić i Darko Buliček zvani Špula, karizmatični vokal koji tek rijetke ostavlja ravnodušnim. Najavni singl praktički je gotov, a o kojoj se pjesmi točno radi, dečki nisu htjeli otkriti i tako pokvariti iznenađenje.

– To je pjesma koja će izaći kao najavni singl, a potom bismo trebali snimiti videospot za nju. Konačno! Bit će to naš prvi spot. Trebali smo snimiti barem jedan za neku od pjesama s prvog albuma, ali dogodio se niz nesretnih okolnosti zbog kojih do toga nije došlo. Novost je i ta da album producira Zvonimir Dusper Dus koji je prijatelj s našim klavijaturistom. Bio je to, recimo tako, splet sretnih okolnosti, te se sam ponudio – okriva Zorić.

Osim novog producenta zvučnog imena, na novom albumu bit će još noviteta, a TRPP-ovci za to su zaslužili i neke nove članove. Riječ je o trombonistu Luki Beraku, te ženskom pratećem vokalu Pavli Pulić. S novim albumom žele napraviti korak naprijed u glazbi koju stvaraju i time ne ponoviti greške s prvom albuma.

-Želja nam je da drugi album ne bude kao prvi, da se ne ponovi nijedna greška koja je bila na prvom, da nema propusta i da je na većem nivou od prvog. U početku smo bili zadovoljni prvim albumom i kako on zvuči. I sad smo zadovoljni s njim, ali ovaj je album za nas definitivno korak naprijed. Hoćemo da bude profesionalno i nikako drugačije – tvrdi Zorić. Osim poznatog funk’n’roll zvuka, ostao je i izdavač – podlabel Aquarius Recordsa – Spona Records.

MASNIJI, KONKRETNIJI ZVUK

Špula i Zorić su složni da su se prvim albumom možda malo požurili, pa s novim materijalom idu polagano, no napominju kako im je želja da još uvijek bezimeni album službeno izađe na tržište najkasnije do početka srpnja. Kako je prethodno spomenuto na njemu će se naći novi, ali i stare pjesme, no u novom aranžmanu ili, kako oni to objašnajvaju, svaka pjesma bit će osvježena.

-Zvuk na albumu bit će puno drugačiji, masniji, konkretniji, profesionalniji. Radi se o sitnicama koje narod može ne čuje. Bit će žestokih pjesama, plesnih, ali sve su napravljene tako da se možeš gibati dok ih slušaš – zaključuju. O promociji albuma ne žele govoriti, no priznaju da spremaju nešto ludo. Ideja ima, a vrijeme će pokazati koja od njih je ona konačna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.