Skladba Game of Thrones

Šibenska tvrđava poslužila je kao kulisa za novi spot Maksima Mrvice

Maksim Mrvica snimio je spot za skladbu teme popularne serije Game of Thrones koju je objavio na posljednjem albumu. Spot se snimao još početkom ljeta na šibenskoj Tvrđavi sv.Nikole. Cilj je bio upoznati javnost o slavenskom panteonu starih bogova ovog podneblja.

– Ideja sklapanja fikcije i stvarnosti činila nam se idealnom. Od desetaka bogova, odabrali smo ih pet: gospodara svijeta Svaroga, božicu proljetne radosti Vesnu, boga mraka i začetnik svega zla Crnoboga, ljutu boginju smrti, zime i podzemlja Moranu te zaštitnika gostoprimstva Radogosta – tvrdi Mario Mlakar, režiser spota.

Maksim Mrvica odlučio se na snimanje spota u rodnom Šibeniku zbog osobne fascinacije pomorskom tvrđavom sv. Nikole koja se nalazi na ulazu u šibenski kanal gdje su snimane i scene serije Game of Thrones.

Tvrđava sv. Nikole bila je renesansni biser kulture ovog područja i tek je odnedavno u funkciji i čeka je dogledno udovoljavanje tehničkih uvjeta i drago nam je što je Maksim Mrvica odabrao baš Tvrđavu sv.Nikole za snimanje spota- kazala je Anita Babačić Ajduk, ravnateljica Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.