NP KRKA: Noć šišmiša u nedjelju u Skradinu

U nedjelju, 31. kolovoza 2014. Nacionalni park „Krka“ pridružuje se obilježavanju Noći šišmiša u 19:30 na Trgu kneza Domagoja u Skradinu, već četvrtku godinu zaredom.

 Prigodni program sastoji se od dva dijela:

 

19:30   Trg kneza Domagoja u Skradinu – dječje likovne radionice i interaktivne igre, šišmišolimpijada, špilja dugonogog šišmiša, tetoviranje šišmiša airbrush tehnikom, potraga za šišmišima bat-detektorom i postavljanje prve kućice za šišmiše.

21:00   Trg Male Gospe u Skradinu – predstava Mala gusjenica u izvedbi kazališta „Tvornica lutaka“ iz Zagreba. Priča prati malu zelenu gusjenicu koja napušta dom u potrazi za svojim identitetom. Na tom putu susreće zanimljive likove poput krijesnice, bubamare i dva mrava. Predstava je namijenjena djeci u dobi od 3+.

 Šišmiši su iznimno važan dio svjetskih ekosustava i pokazatelj zdravog okoliša. U Hrvatskoj živi 35 svojti šišmiša. U Nacionalnom parku „Krka“ evidentirano ih  je 17, što je oko 48,6% ukupnog broja šišmiša zabilježenih u Hrvatskoj. U špilji Miljacka II u NP „Krka“ zabilježena je jedna od najvećih kolonija dugonogih šišmiša u Europi koja broji oko 7 000 jedinki.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.