Obnova tradicije: Sutra počinje teniski turnir za djecu do 12 godina, Ivanišević ga osvojio još 1984.

Predsjednik Teniskog kluba Šubićevac Ivica Kostanić i tajnik kluba Joško Šupe najavili su danas teniski turnir ‘Festival djeteta’ za djecu do 12 godina, koji sutra počinje na teniskim terenima na Šubićevcu.

– Radi se o obnavljanju tradicije, budući je teniski turnir za djecu u sklopu MDF- a u Šibeniku krenuo još 1984. godine. Nismo sigurni kad je došlo do zastoja u održavanju tog turnira,ali mi smo tu da tradiciju obnovimo. isto tako, da populiziramo tenis u Šibeniku- kaže Ivica Kostanić.

Na tim turnirima koji su se održavali 80-ih godina prošlog stoljeća nastupale su i teniske legende poput Gorana Ivaniševića, Monike Seleš i drugih, a popularni Zec ga je dva puta i osvajao. Zanimljivo kako je prvih 600 loptica za taj turnir osigurao i iz Amerike poslao Walt Disney, kojem su organizatori MDF-a uputili pismo. Šupe nam je i pokazao te loptice.

supe_festival_tenisa

Što se tehnikalija tiče, broj sudionika još nije definiran, prijaviti se može i sutra na licu mjesta.

– Zamislili smo kostur turnira od 32 igrača, ali ako ih bude i više, snaći ćemo se, to su slatke brige. Turnir za djecu do 12 godina traje do subote, kad će se održati i turnir za djecu do osam godina. Već imamo prijave iz teniskih klubova iz Splita, Zadra i Dubrovnika- rekao je Joško Šupe.

Turnir je pozdravio i Željko Koloper Keke, koji je naglasio kako je sport sastavni dio svakog MDF-a.

– Sjećam se svjetskog prvenstva u nogometu u Španjolskoj 1982. godine, na Poljani je postavljeno malonogometno igralište, a igrali su i djeca iz Bayerna, Hajduka, Rijeke, Dinama. Tu su i tradicionalne jedriličarske regate za vrijeme održavanja MDF-a. Veseli me što nam se opet pridružuje i tenis- rekao je Keke.

Inače, tenis se u Šibeniku igra od 1925. godine, a TK Šubićevac službeno je osnovan 1980. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.