OBRAT: Kursan ipak ostaje u HSP AS, imenovan povjerenikom stranke za grad Šibenik

Mario Kursan, povjerenik je HSP-a dr. Ante Starčević za šibensko područje. U subotu, 8. studenog tako je odlučilo vodstvo stranke u Zagrebu, a nakon što se šibenska podružnica ‘starčevićanaca’ praktički ugasila budući da su je napustili svi njezini članovi na čelu s predsjednikom Nikicom Penđerom. Zanimljivo je, međutim, što je u priopćenju GO HSP-a dr. Ante Starčević u kojem podnose ostavke na stranačke dužnosti i napuštaju stranku, navedeni i Kursan i to kao predsjednik nadzornog odbora GO Šibenik i predsjednik nacionalnog odbora za EU fondove.  Upitali smo ga zbog čega je promijenio mišljenje i to u samo nekoliko dana te ponovno postao djelom ‘starčevićanaca’.

-Ja se nisam nikad ispisao iz stranke, bilo je logično nakon što je predsjednik Nikica Penđer podnio ostavku da to učinimo i mi ostali dužnosnici u stranci. Obavljao sam dužnost predsjednika nadzornog odbora i više nisam imao što nadzirati, nakon što se GO raspustio. Osim te funkcije, obavljam i dužnost tajnika ŽO HSP-a dr. Ante Starčević te s te funkcije nisam nikad odstupio – govori nam Kursan. Dodaje kako je jedno dati otkaz na funkciju u stranci, a drugo ispisati se iz stranke te smatra kako je na nacionalnoj razini malo ‘starčevićanaca’ koji su ispis i zatražili. Nastavlja kako je ostavka predsjednice Ruže Tomašić za sve u stranci bila ogroman šok, kao i ostavke koje su nakon toga uslijedile.

Iako se oko budućnosti stranke razišao u mišljenju s dojučerašnjim predsjednikom šibenskog HSP-a AS, ujedno i dogradonačelnikom, Nikicom Penđerom, Kursan napominje kako obojica i dalje surađuju na projektima u Gradu Šibeniku. Kursan je, naime, angažiran kao vanjski suradnik u Gradskoj upravi.

Kao povjereniku stranke zadatak mu je ponovno okupiti ‘starčevićance’ u gradu Šibeniku te vidjeti koliko ih je članova napustilo. Kursan rok za regrutaciju i ‘zbijanje’ redova šibenskog HSP-a dr. Ante Starčević ima do 13. prosinca kada će se održati  izvanredni stranački izbori.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.