OBRATILI NAM SE AKTERI: Druga strana priče o ‘otmici i mučenju’ iz Čiste Velike

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gotovo mjesec dana prošlo je otkako je u javnosti odzvonila priča o slučaju koji se, u okrilju noći, dogodio u Čistoj Velikoj kada je, kako su to prenosili svi mediji, prepričavajući tumačenje koje im je dostavila policija, 35-godišnji Ante Pešić Gasa iz tog mjesta na silu ugurao u svoj ugostiteljski objekt 22-godišnjaka, 29-godišnjaka i 37-godišnjaka, na njima se iživljavao, dok jednog od njih nije teško porezao nožem. Zbog sumnje da je počinio kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje, iznudu i neovlaštenu uporabu tuđe stvari, te nanošenje teških tjelesnih ozljeda, Pešić, inače ratni vojni invalid bez noge i šake, zadržan je u pritvoru, gdje se nalazi i danas, čekajući suđenje. No, kada se čitav ovaj slučaj činio potpuno jasnim, redakciju Šibenskog tjednika kontaktirala su tri mladića, navodne žrtve iz te, nesumnjivo, alkoholom obilježene noći, želeći ispričati svoju priču. Ali umjesto horor priče o mučenju i batinama, mladići su nam ispričali nešto sasvim drugačije, što će, kažu, ponoviti i na sudu.

BEZAZLENA PIJANKA

Sva trojica tvrde kako je to bila tek bezazlena pijanka koja je pukom slučajnošću i neoprezom završila s teškim posljedicama po jednog od njih.

– Ante i njegov prijatelj iz sela došli su u Vukšić popiti piće, a nas troje smo im se pridružili za stolom. Nakon što je kafić zatvorio, kući nam se još nije išlo, pa smo odlučili otići u Antin lokal ‘Kameni brod’ u Čistoj Velikoj. Kafić ne radi po zimi pa smo se mogli zabavljati bez da ikom smetamo. Znate kako ide muško druženje, koja kapljica više, malo muzike i tako smo zabavu produžili i dulje nego smo planirali. Da vam budem iskren, možda smo malo pretjerali s alkoholom, pa su se dogodile gluposti, a jedan od nas se našao na podu. Pao je i posjekao ruku, na prvi tren rana se činila malom, ali nakon par minuta, kada smo vidjeli da krv ne staje, Ante je predložio da odemo u Šibeniku u bolnicu. Znate i sami da u blizini nemamo zdravstvenu ustanovu, pa smo se složili da je bolje otići istu večer – priča nam jedan od mladića, uz napomenu da su sva trojica željela ostati anonimna.

Nakon dolaska na Hitnu, nastavlja, ozlijeđeni je s Antom ušao na hitni prijemni, a on i prijatelj čekali su ispred dok oni ne budu gotovi. Nakon što mu je sanirana rana, krenuli su put Čiste Velike, preko Vodica, gdje su natočili gorivo.

– Smiješni su mi natpisi da me je Ante natjerao da mu ulijem gorivo. Koliko smo puta jedni drugima pomagali… Samovoljno sam se ponudio dati novac, uostalom jedini sam kod sebe imao novčanik. Došli smo u Čistu Veliku i ponovno ušli u ‘Kameni brod’, pa smo odlučili popiti još koje piće. Jedan od nas morao je kući jer je bilo kasno, pa je krenuo pješke da mu se roditelji ne bi naljutili. Mi smo ostali još neko vrijeme, a Ante nas je odvezao kući nakon druženja – prisjeća se jedan od mladića, navodnih žrtava.

PO SELU ZAPOČELE PRIČE…

kameni_brod_cista

Idućeg dana, nastavlja, po selu su počele razne priče. Pričalo se o njihovom burnom izlasku, što im je svima bilo smiješno, jer većina onoga što su pričali kuloari, kaže, nije bila istina pa se nitko od njih nije obazirao.

– Kada je policija pokucala na naša vrata nakon 15 dana od samog događaja, nismo ni bili svjesni zašto su došli. Neko nas je prijavio policiji. Najmlađem od nas, kada se vratio kući, otac je poludio zbog cjelonoćnog izlaska. Da se opravda, kazao je kako nam Ante nije dao ići kući već da nas je natjerao da pijemo, ispričao je da smo bili u bolnici, što je njegovog oca razljutilo. Otac je, vodeći se tim informacijama, iskarikirao naš izlazak, jer mu nije bilo drago s kim se njegov sin druži  pa je takvu priču ispričao policiji. Ante je otprije poznat policiji, a javnost je jedva dočekala od cijelog događaja napraviti priču – mišljenja su mladići.

Sva trojica kažu kako im je zaista žao da Ante, ovoga puta stvarno nedužan, već nekoliko tjedana leži u zatvoru. Zato su se, napominju, odlučili obratiti medijima.

– Smiješno nam je bilo čitati natpise u novinama, kako nas je zatočio i maltretirao, kada je cijela večer bila samo jedna seoska pijanka. Još najgore od svega, Ante je ispao negativac, a ponudio se ozlijeđenom pomoći. Vrhunac svega, zapravo su navodi kako je Ante htio nekoga ubiti, zatočiti, ukrasti novce i maltretirati, kao i informacija da nas je htio baciti s šibenskog mosta, a na mostu se nismo zadržavali nego samo prošli jer nam tuda ide put ka kući. Na kraju, recite mi jel’ moguće da jedan invalid bez noge i ruke, može maltretirati nas trojicu istodobno? Mislim da je cijela priča besmislena – zaključuju momci.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.