OČIMA GRAĐANA: Je li potreban pješački prijelaz kod ex Šarine pekare?

Nekoliko naših čitatelja uputili su nam kritiku za Ulicu kralja Zvonimira, dio preko puta ulaza u bivšu Šarinu pekaru, odnosno ulaz na parking.

prijelaz 1

O čemu se točno radi? Na tom djelu nema obilježenog pješačkog prijelaza, mnogi građani nepropisno prelaze preko spomenute ceste, stoga nas je zaintrigirala sama priča, jer se i sami svakodnevno krećemo tom rutom. Postavili smo pitanje ‘Jesu li ovu problematiku razmatrali nadležni za promet u gradu i postoji li mogućnost kako bi se na tom dijelu obilježio pješački prijelaz?’.

pjesacki prijelaz 1

pjesacki prijelaz

Uputili smo medijski upit gradu i pokušali razmotriti cijelu situaciju, dobili smo i odgovor.

-Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama točno je propisana udaljenost između pješačkih prijelaza. Poznato vam je kako se u neposrednoj blizini ex Šarine pekare nalaze dva prijelaza, jedan kod semafora kod Kazališta, a drugi nasuprot Konzumove prodavaonice. S obzirom na blizinu navedena dva prijelaza, treći ne bi mogao biti ucrtan. Što se pješaka tiče i njihovog nepropisnog prelaženja ceste, Policija je ta koja ih može kažnjavati-kazali su nam iz grada.

prijelaz kod sarine

Građani koji smatraju da bi pješački prijelaz trebalo smjestiti nekoliko desetaka metara niže od postojećeg, jer je taj dio ceste prometniji. Koje je Vaše mišljenje?

Rubrika Šibenskog portala ‘OČIMA GRAĐANA’ bavi se problemima koje uoče građani, stoga, ako i Vi imate priču slobodno nam se obratite.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.