OČIMA GRAĐANA: Preko noći u Raslini ‘niknuo’ divlji deponij

Da Šibenik ima problema s povećim brojem ilegalnih odlagališta otpada poznato je već godinama. Građevinskim otpadom, starim namještajem i svim krupnim otpadom čije bi se zbrinjavanje na gradskom odlagalištu otpada Bikarac moralo platiti, osobito su zatrpana šibenska prigradska naselja Brodarica, Zaton i Raslina. Borbu s prekršiteljima koji uporno sve zabačenije predjele zatrpavaju otpadom nije uspjela dobiti aktualna gradska vlast, njezina komunalna služba.

Šibenski portal pokrenuo je rubriku ‘Očima građana’ u kojoj pozivamo sve čitatelje da nam na email urednik@sibenskiportal.hr šalju fotografije i priče o problemima u njihovom mjestu, kvartu, ulici…Jedna takva priča stigla nam je iz Rasline otkud nam je stanovnik poslao fotografije jednog od divljih deponija koji se u posljednje vrijeme gomila na području tog šibenskog prigradskog naselja, na predjelu Šepurina.

– Divlji deponij nastao je prije dva tjedna. Netko je iskrcao gomilu starog namještaja i građevinske šute. Znam da je predizborna kampanja u tijeku, i da Raslina nema puno glasova, ali mislim da smo, kao dio Šibenika, zaslužili isti tretman kao i centar grada – kaže nam Raslinjanin (podaci poznati redakciji).

slija web

Čitatelj zamjera gradskoj vlasti što njezina komunalna služba odlagalište nije očistila ili, k tome, do danas pronašla bilo kakav način sanacije divljih odlagališta na šibenskom području. Turistička sezona je na pomolu, Šibenik kao i njegova naselja grade sliku turističkog središta, a divlji deponiji u tome im nimalo ne pomažu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.