OČIMA GRAĐANA: Spasilačka postaja na Jadriji puna ‘sitnih’ prijetnji sigurnosti kupača

Prije tjedan dana, prošlog utorka, 11. kolovoza, spasilačka postaja na gradskom kupalištu Jadrija nedaleko Šibenika dobila je (nove) stepenice no, čini se, nisu svi zadovoljni njima.

jadrija_skale (3)

Naime, čitatelj (podaci poznati redakciji) poslao nam je fotografije jadrijske postaje s popratnim komentarom koji kaže:

– Skale su veoma opasne kao što se može vidjeti na slikama. Ima oko 1.2 metra prostora između rukohvata i skala tako da djeca lako mogu pasti. Osigurane su samo na jednoj točki na postaji, ali ne na podu – piše nam čitatelj.

jadrija_skale (5)

Kako nam kaže u nastavku, spomenute stepenice napravljene su od čelične mreže s oštrim rubovima i šiljcima koji strše.

– Ove skale uopće nisu namjenski napravljene nego su odnekud skinute jer se vide tragovi da su bile u moru – piše posjetitelj plaže zabrinut za sigurnost sviju koji bi se na ovaj ili onaj način ‘petljali’ oko stepenica spasilačke postaje na Jadriji.

jadrija_skale (2)

U međuvremenu, tijekom proteklih dana, na pojedinim mjestima postavljen je (sigurnosni) konop koji bi trebao spriječiti djecu da se ne uspinju stepenicama te spriječiti eventualna zapinjanja na prostoru između stepenica i rukohvata.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.