OČIMA GRAĐANA: Rupe na trgu prijetnja su djeci

U sklopu rubrike ‘Očima građana’ čitateljica nam je poslala fotografije snimljene na trgu ispred zgrade Županije. Ploče u podu, navodi, postale su prava prijetnja sve većem broju djece koja se na trgu igraju. Procijep između ploča upravo je toliko širok da u njega lako ‘upadne’ dječja noga, a posljedice mogu biti katastrofalne.

-Djeca su premalena da bi razmišljala o opasnostima koje im prijete, dok se bezbrižno ovdje igraju. Zato smo mi odrasli dužni štititi ih. Ne mogu se praviti da ovo nisam vidjela. Ne mora se moje dijete  razbiti ili, ne daj Bože, slomiti nogu,da bih nešto poduzela, može to biti bilo čije dijete-isto je. Mojoj je četverogodišnjoj curici noga zapela u ovoj rupi, ali je sve prošlo samo s razbijenim koljenima i malo suza. Na svu sreću. Moglo je biti puno gore. U zadnje je vrijeme ovaj trg postao pravo igralište jer roditelji u obližnjem kafiću mogu popiti piće, dok se djeca slobodno igraju. Zato pozivam sve one kojima je dužnost i obaveza brinuti se o sigurnosti građana, a pogotovo onih najmlađih da dođu, vide ovaj problem i što prije ga riješe. Nemojmo čekati da se nekome nešto loše dogodi. Onda će biti kasno. Riješite to čim prije -apelirala je čitateljica na odgovorne.

ocima gradana 2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.