OD GORICE DO DOCA: ‘Roboti’ otvaraju noć izložbi u Šibeniku

Danas će u Galeriji sv. Krševana na Gorici, u Šibeniku, biti otvorena izložba zanimljivog, a opet jednostavnog naziva ‘Roboti’. Riječ je o dvadeset i jednom izlošku, odnosno dvanaest akvarela i devet grafika u tehnici dubokog printa koji zajedno tvore posljednji ciklus radova na kojem je likovna umjetnica Kristina Restović radila zadnje tri godine.

Izložba će biti otvorena u 18.30 sati, te će biti postavljena do 15. listopada.

POVRATAK U ŠIBENIK

Inače, autorica je pripadnica srednje generacije hrvatskih likovnih umjetnika, a rođena je u Splitu, gdje predaje kolegij suvremene grafike na tamošnjoj Umjetničkoj akademiji.

Diplomirala je u Firenci (Italija) 1997. godine na Akademiji lijepih umjetnosti, gdje je ujedno specijalizirala grafiku na prestižnoj školi za umjetničku grafiku Il Bisonte.

izlozba 2

Respektabilan je popis samostalnih i skupnih izložbi na kojima je izlagala tijekom posljednjih sedamnaest godina.

No ovo nije njena prva samostalna izložba u Krešimirovom gradu, budući da je ovdje zadnji put izlagala prije četiri godine.

IZLOŽBE FOTOGRAFIJA

Osim najavljene izložbe u Galeriji sv. Krševana, spomenimo da će, također danas, biti otvorena još jedna izložba i to u sestrinskoj galeriji, točnije u Studiju galerije sv. Krševana, nekadašnjoj Galeriji Matija.

Tamo će, s početkom u 19 sati, biti otvorena izložba fotografija ‘Portreti grada’ učenika osnovnih škola iz Šibenika, nastala u suradnji s Hrvatskim foto savezom, a povodom obilježavanja pedeset godina Foto kluba Šibenik.

Istim povodom, a s početkom u 20 sati, bit će otvorena izložba fotografija talijanske fotografkinje Letizie Bressan iz prijateljskog grada Bassano del Grappa. Mjesto radnje, caffe bar Domald.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.