Od utorka novo pogoršanje vremena i pad temperatura

Iako se naši krajevi još nalaze pod utjecajem ciklone koja je donijela novo pogoršanje vremena i lokalno obilniju kišu, vrijeme se jučer u popodnevnim satima u većini krajeva naše županije smirilo.

Prije osvrta na vrijeme narednih dana dodajmo da je u posljednja 24h u prosjeku palo novih 10 do 15, a u Rogoznici 28 litara kiše po metru četvornome. Uz povremeno intezivnu grmljavinu temperature su se sredinom dana kretale tek oko 20°C.

Ciklonalni centar se udaljuje od naših krajeva i našli smo se u sjevernom visinskom strujanju i time polako ulazimo u period smirivanja i stabilizacije vremena.

Danas malo, a sredinom dana i do umjereno oblačno vrijeme uz slabu kišu, pljuskove i neverine, a prema večeri opet stabilnije. Puhat će slab zapadnjak i jugozapadnjak uz temperature zraka od 18 do 25°C. U utorak će se našim krajevima primicati novo jače pogoršanje vremena i hladna fronta pa je uz postupni porast naoblake ponovo moguća sredinom dana kiša, pljuskovi i neverini. Zapuhat će jugo koje će prema večeri pojačati. Temperature zraka od 20 do 25°C.

U srijedu nam dolazi glavnina novog pogoršanja vremena kad će zbog utjecaja hladne fronte doći do iniciranje nove ciklone, a time i novih oborina i neverina. Lokalno opet može biti jačih grmljavinskih nevremena i obilnijih oborina. Vjetar će okrenuti na zapadne i sjeverozapadne smjerove, a temperature zraka će se kretati od 21 do 23°C.

Iako će i u četvrtak biti još nestabilno taj dan će biti prekretnica prema stabilnijem vremenu i povratku ljeta u ove krajeve.

Sredina tjedna nam donosi novu veću promjenu vremena, a vikend povratak ljetu, a kako je to početak kolovoza i vrijeme godišnjih odmora, vjerujemo na radost mnogih.

IZVOR: Šibenik Meteo

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.