Održan javni uvid za izgradnju vodičke prometne obilaznice

U Vodicama je održan javni uvid za izgradnju prometne obilaznice na koji su pozvani prvenstveno svi vlasnici zemlje preko kojih prolazi buduća prometnica te vlasnici susjednih čestica. To je još jedna stepenica dalje k realizaciji ovog projekta, za kojeg je, na posljednjem sastanku održanom u Hrvatskim cestama u Zagrebu, predsjednik uprave gospodin Edo Kos, izrazio zadovoljstvo napravljenim, naglasivši da je ova investicija jedna od spremnijih manjih investicija idealna za financiranje putem europskih fondova već u narednoj godini.

Naime, procijenjena vrijednost izgradnje obilaznice Vodice iznosi 61 milijun kuna, pa su stoga Hrvatske ceste započele s izradom Studije opravdanosti kako bi se potreban novac dobio iz Europe.

Kako je poznato, Hrvatske ceste su već naručile i financirale izradu potrebne dokumentacije: Studije utjecaja na okoliš, Idejnog, Glavnog i Izvedbenog projekta pa se očekuje da će nakon obavljenog javnog uvida na kojeg su bili pozvani vlasnici čestica zemlje kroz koje bi trebala proći trasa obilaznice i njihovi susjedi, Hrvatske autoceste otkupiti i zemljišta vlasnika kroz čije će se čestice protezati ova buduća prometnica.
Naime, prema lokacijskoj dozvoli, koridor obilaznice širok je 100 metara i proteže se od križanja prema Srimi do tzv. Fržopove kapele. Prvotno je bilo planirano da ona bude dužine 4,2 kilometra, međutim, zaključeno je da zbog dinamike razvoja i širenja Vodica obilaznica bude širine 5,2 kilometra. Kako se ona pruža po području Grada Šibenika i Grada Vodica, prije njezine izgradnje bilo je potrebno unijeti izmjene u županijski Prostorni plan. U međuvremenu su se promijenili i neki zakonski propisi za dobivanje potvrde Glavnog projekta, pa je izrada potrebne dokumentacije trajala nešto duže od planiranog roka. Prošle je godine dobivena lokacijska dozvola i u tijeku je izrada glavnog projekta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.