Održana tribina o važnosti prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke

Sinoć je u šibenskoj Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića održana tribina pod nazivom ‘Prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke’, a u organizaciji Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Šibensko-kninske županije.

Predavanje o ovoj zloćudnoj bolesti održali su uvaženi liječnici Opće bolnice Šibenik, radiolozi dr. Jakša Škugor i Šime Berović, kirurg dr. Nikola Sunko i onkolog dr. Filip Grubišić Čabo.

Dr. Škugor je govorio o metodama ranog otkrivanja raka dojke, naglašavajući da se radi o najčešćoj zloćudnoj bolesti u žena te da se svake godine u našoj Županiji otkrije 50 do 80 novih slučajeva karcinoma.

Postotak uspješnosti liječenja jasno je povezan s veličinom tumora, zbog čega je dr. Škugor ukazao na važnost redovitih pregleda.

Katarina-Zrinska2

Dr. Berović je govorio o provođenju nacionalnog programa MAMA i opetovano apelirao na žene da se odazovu pozivu i pristupe mamografiji.

Dr. Sunko prikazao je operativno liječenje karcinoma dojke i rekonstrukciju dojke nakon operacije, a dr. Grubišić Čabo je predočio onkološko liječenje karcinoma dojke.

Žene su prepoznale važnost teme i iskoristile priliku da čuju predavanja stručnjaka i da budu u prilici pitati pitanja koja ih zanimaju ili tište te je posjećenost tribine bila dobra.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.