Olivera Matičev zlatna na Svjetskom prvenstvu u ribolovu na moru u Francuskoj

Na Svjetskom prvenstvu u ribolovu na moru , koje se održalo u Francuskoj u Port D´Albertu od 21. do 28. rujna,u kategoriji seniorki Hrvatska  reprezentacija je osvojila zlatnu medalju ispred srebrene Francuske i brončane Italije. Ovo je prvi put da je jedna hrvatska selekcija osvojila medalju na plažamam atlantske obale, gdje je lov specifičan zbog velikih valova i velikih razlika u plimi i oseci. Lovili su se uglavnom cipli i brancini, a jedna od najuspješnijih reprezentativki je bila Olivera Matičev iz Tribunja koja je zadnji odlučujići dan bila naša najuspješnija takmičarka, te bila jezičac na vagi za osvajanje prvog mjesta. Najuspješnija članica reprezentacija je bila Tea Radil iz Crikvenice koja je
pojedinačno osvojila četvrto mjesto, Olivera Matičev je osvojila jedanaesto mjesto, Sava Dešković iz Ičića je bila dvadeset i prva dok je Ardena Bajlo iz Zadra bila dvadeset i druga. Oliveru Matičev su članovi ŠKRM “TRIBUNJ” priredili svečani doček uz tortu i šampanjac. Članovima ŠKRM “TRIBUNJ” je ovo treća ali najsjajnija svjetska medalja.

Marin Perkov Stipičin je 2012. godine osvojio srebrenu ekipnu medalju, dok je Stipe Bačić 2013. godine osvojio ekipnu brončanu ekipnu medalju oba u kategoriji juniora U-16. Na ovom svjetskom prvenstvu je uspješno nastupila i seniorska reprezentacija, za koju je nastupio i Ivan Markoč iz Primoštena, koji su za jedan bod izgubili medalju te na kraju završili peti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.