Općina Tisno iz NIP-a bespovratno dobila 7 milijuna kuna za prezentacijski centar u Betini

Općina Tisno ispunila je sve kriterije i zadane obveze za investiciju od 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za ulaganje u zgradu prezentacijskog centra u Betini. Danas je u Zagrebu načelnik Općine Tisno Ivan Klarin predao kompletno izrađenu dokumentaciju za izgradnju prezentacijskog centra PP Vransko Jezero i NP Kornati u Betini, kao i za potrebnu infrastrukturu na području Prosike (PP Vransko jezero) voditelju NIP-a za Hrvatsku Igoru Krajtmajeru.

nip111

Time su ispunjene sve pretpostavke za dobivanje bespovratnih sredstava od milijun eura za projekte na području Općine Tisno , te se u narednom mjesecu očekuje raspisivanje javnog nadmetanja koje će provoditi NIP Hrvatska uz sudjelovanje ureda Svjetske banke u Zagrebu. Prošli tjedan Ministarstvo zaštite okoliša i prirode dalo je završnu suglasnost PP Vransko Jezero i NP Kornati za provođenje ovog projekta.
Ciljevi projekta su:

  • Pružanje podrške nacionalnim parkovima, parkovima prirode i županijskim javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima pri implementaciji ciljeva europske ekološke mreže Natura 2000 u njihove investicijske programe;
  • Jačanje kapaciteta za praćenje stanja biološke raznolikosti te izvještavanje o poduzetim mjerama temeljem zahtjeva EU;
  • Uvođenje programa radi uključivanja šire grupe sudionika u proces upravljanja Natura 2000 mrežom. Ovaj međunarodni program se zatvara 1. siječnja 2016. godine do kada svi započeti projekti moraju biti i okončani. Investicija će 100% biti financirana iz navedenog programa; Općina Tisno bila je dužna izraditi i financirati projektnu dokumentaciju što je uspješno i obavljeno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.