Osniva se humanitarna zaklada zdravlja ‘Vodiško srce’

Finalnom večeri glazbenog show-a ‘Vodiška zvizda’ na kojoj je pobjednicom proglašena mlada Šibenčanka Izabela Barižon, završena je najveća humanitarna akcija u povijesti Vodica – ‘Daj pet za Rinu’. Tijekom brojnih događanja, za liječenje mlade vodičke sportašice Rine Čičin-Karlov prikupljeno je 103 tisuće kuna. Brojne udruge i građani aktivno su sudjelovali u manifestacijama u sklopu ovog projekta, a kojeg ne bi bilo da ga nije osmislio Organizacijski odbor u sastavu: Suzi Srdarev, Danijel Lasan, Suzi Šprljan, Anita Roca, Elza Lasan, Tomislav Strikoman, Goran Fržop i Denis Ivas.

NJEMICA U VODICAMA

Ipak, iz ove ekipe treba izdvojiti Suzi Srdarev, Njemicu koja je udajom u Vodice postala prava ‘Vodiška’, a koja je, uz Danijela Lasana, tijekom brojnih akcija podnijela i najveći organizacijski teret.

– Za našu Rinu u zadnja dva mjeseca uspjeli smo održati petnaestak kulturnih, sportskih i zabavnih događanja, na kojima smo preko ulaznica i lutrije te prodajom pića i hrane, uspjeli prikupiti potrebita sredstva. Uglavnom, svojim velikim srcem građani Vodica nesebično su pomogli u ovoj akciji na više načina – kazuje nam Suzi Srdarev.

Inače, prije nego je sve krenulo, prisjeća se Suzi, s Danijelom Lasanom iz Godimenata planirala je organiziraciju Showa po uzoru na X-faktor. Tada su od Denisa Ivasa, predsjednika Taekwon-do kluba Vodice saznali je njihova članica Rina Ćičin-Karlov operirana i da su potrebna sredstva za njezino liječenje.

SVAKE GODINE NOVO VODSTVO

– Sastali smo se i osmislili ideju o glazbenom show-u ‘Vodice traže zvijezdu’. Na to smo nadovezali i druge događaje, od malonogometnog i rukometnog turnira, koncerata klapa i koncerta Vodičke glazbe, utakmice NK Vodice, a sve u cilju prikupljanja novca za Rinu. Zahvaljujem se svima koji su pomogli i sudjelovali u realizaciji ovog projekta te građanima Vodica na pokazanoj humanosti – rekla je Suzi Srdarev.
Na krilima uspješno odrađenog projekta ‘Daj pet za Rinu’, dodat će Danijel Lasan, frontman Godimenata, vodički dobročinitelji nastavit će sa svojim humanitarnim aktivnostima.

– Dogovorili smo da nakon ljeta osnujemo humanitarnu zakladu zdravlja ‘Vodiško srce’. Zaklada će se baviti organiziranjem zabavno-glazbenih, kulturnih i sportskih događaja na kojima će se prikupljati sredstva za naše oboljele sugrađane i ostale ljude u nevolji. Zakladu će voditi Izvršni odbor od pet članova koji će organizirati, osmišljavati i pokretati programe kao što bili ovi tijekom akcije ‘Daj pet za Rinu’. Kako je to volonterski rad i zahtijeva dosta vremena, truda i odricanja, odlučili smo sa svake godine bira novo vodstvo, tako da taj rad ne optereti iste ljude, odnosno da uključimo što više građana – kazao je Danijel Lasan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.