Osnovan studentski ured budućeg studija energetike

Budući studije energetike u Šibeniku dobio je i svoj prvi ured. Prošlog mjeseca, točnije 17. veljače osnovan je Studentski ured studija u osnivanju, čime se priča o upisu prvih studenata ove godine nezaustavljivo nastavlja, kako je rekao Zvonimir Pešić, ravnatelj šibenske Privatne gimnazije, jedan od idejnih začetnika studija energetike u Šibeniku.

– Ured još nema svoje prostorije, ali u procesu smo nalaženja adekvatnog prostora, pa ćemo i to ubrzo riješiti. U tom uredu svi zainteresirani, ponajprije  potencijalni studenti, moći će saznati sve o budućem studiju- rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Promidžba studija već je provedena, a taj zadatak najprije se obavio u šibenskoj Gimnaziji i tehničkoj školi.

      Skoro svim četvrtašima podijelila sam promidžbeni materijal, u kojem se nalazi sve što studij nudi, te program studiranja po semestrima- rekla je ravnateljica Gimnazije Ivanica Belamarić.

sveuciliste_press

Profesor sa splitskog FESB-a Ivan Zulim predstavio je kratko što će se na budućem studiju učiti, s naglaskom na obnovljive i alternativne izvore energije. Goran Prgin, u ulozi predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca Dalmacije istakao je kako je studij vrlo važan i kao izvor budućih zaposlenika šibenskih i hrvatskih tvrtki.

       Primjerice, prije nekoliko dana raspisali smo natječaj za 50 radnih mjesta u NCP- u, za pozicije strojara, montera i sličnih zanimanja, još nam se nitko nije javio. Ovakav studij pokrenut će i te stvari- rekao je Goran Prgin.

Gradonačelnik Burić rekao je i kako će do kraja tjedna biti gotovo idejno rješenje laboratorija budućeg studija, i to u prostorijama kompleksa I-Navisa, koje još treba adaptirati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.