Otkaz za 41 radnika TLM-a

Šibenski TLM-a otpustio je 41 radnika. Uprava tvrdi da su rezovi bili nužni.

Radnici ističu kako ne mogu biti jedini krivci za činjenicu da tvrtka posluje s gubitkom. Ističu kako nakon privatizacije tvrtke nisu provedena obećana ulaganja, te se pitaju tko je zapravo kriv. U upravi prešaonice, koja je prošlu godinu završila s gubitkom od 55 milijuna kuna, tvrde da su rezovi bili nužni kako bi prešaonica opstala.

Ovo nije otpuštanje 40 ljudi, ovo je spašavanje 100 radnih mjesta, onih koji ostanu, kazao je Branimir Lepur, predsjednik Uprave Prešaonice TLM-a. Dodao je kako su vodili računa o svim kriterijima propisanima zakonom. Sindikati odbacuju objašnjenja uprave. Tvrde da je trošak plaća svih radnika tek djelić gubitaka koje je stvorila uprava, te da otkazi nemaju ekonomskog opravdanja.

Privatizacija TLM-a nije uspjela, bez obzira što nam državne institucije govore da je. Jer ako je hrvatska država dala TLM za jednu kunu a usput oprostila milijardu i 50 milijuna kuna pod uvjetom da novi vlasnik uloži 107 milijuna eura, a od svega toga napravljeno je samo to da su potjerani radnici.

IZVOR: HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.